Βαρουφάκης: Θα δώσουμε φωνή σε όποιον αντιστέκεται
Ανανεώθηκε:
Εφ’ όλη της ύλης συνέντευξη έδωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης στη Μπούλκα Μιχαλοπούλου στο Ράδιο ΜέΡΑ25.
Ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι «η αστυνομοκρατία είναι αναγκαία για το συστημικό διευθυντήριο, όποιο κι αν είναι, για να συνεχίζει να επιβάλλει τις πολιτικές που παράγουν φτώχεια, πρέπει να επενδύει στον αυξανόμενο αυταρχισμό. Το είδαμε και με την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η ΝΔ φυσικά έχει ακόμα μεγαλύτερο ενθουσιασμό για την προπαγάνδα από την μία πλευρά και την μπότα από την άλλη.»
Συμπλήρωσε ότι:
«Πάντοτε η δεξιά και το ακροδεξιό της παρακράτος, ήταν το ένα και το αυτό, ο κ. Χρυσοχοϊδης λοιπόν χτίζει σύστημα πάνω σε αυτό, όμως τόσο στη φύση όπως και στην κοινωνία υπάρχει δράση και αντίδραση, ο αυταρχισμός γεννάει το κίνημα και εμείς θα δώσουμε φωνή σε όποιον αντιστέκεται όπως κάναμε και με την είσοδο μας στη Βουλή.»
Το χρέος
Στη συνέχεια ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 αναφέρθηκε στο ζήτημα του χρέους λέγοντας πως το χρέος δεν είναι μαθηματικό πρόβλημα, είναι πολιτικό πρόβλημα και εργαλείο. «Εμείς επιμένουμε ότι μας ενδιαφέρει η ανεξαρτησία και η απελευθέρωση της χώρας από τα δεσμά του χρέους, πρέπει να ανοίξει ο φάκελος των μνημονίων και της χρεοκοπίας, που είναι ο εφιάλτης τόσο της τρόικας, όσο και αυτών που ψήφισαν και εφάρμοσαν τα εγκληματικά μνημόνια» σχολίασε χαρακτηριστικά ο Γιάνης Βαρουφάκης. Επεσήμανε πως: «Την ΤΙΝΑ (There is no alternative) δεν πρόκειται να την συγχωρήσω στον Αλέξη Τσίπρα και στον ΣΥΡΙΖΑ, διότι ενστερνιζόμενοι το δόγμα της Θάτσερ από "αριστερά", ο νεοφιλελευθερισμός θριαμβεύει και συνεχίζουν να επιβάλλουν πολιτικές για τους λίγους στις πλάτες των πολλών, εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε γιατί λέμε ΤΑΤΙΑΝΑ (That astonishing there is an alternative).»
Η Ευρώπη
«Το θέμα στην ΕΕ είναι πως δεν μπορεί να μεταρρυθμιστεί, χρειάζεται να μεταλλαχθεί μέσα από την σύγκρουση, το ίδιο και στην χώρα μας αν δεν υπάρξει μια συγκρουσιακή δυναμική στην κοινωνία, δεν μπορούν να γίνουν ουσιαστικές αλλαγές», υπογράμμισε ο κ. Βαρουφάκης.
Αναφέρθηκε επίσης στην εμβολιαστική κρίση παρομοιάζοντάς την με την κρίση του ευρώ λέγοντας πως υπάρχουν 4 παρόμοια στάδια, η άρνηση, ο πανικός, οι "μεγάλες δράσεις" και το φιάσκο, όμως αυτό συμβαίνει είπε επειδή «οι Βρυξέλλες είναι η γραφειοκρατία ενός καρτέλ και τα καρτελ δεν μεταρρυθμίζονται σε δημοκρατίες, αυτό βλέπουμε να συμβαίνει ακόμα και με την περίπτωση του τεχνοκράτη Ντράγκι ο οποίος ενδέχεται να μπαίνει στην Ιταλία τώρα για να υποκατασταθεί σύντομα το δίδυμο Μέρκελ-Μακρόν με το Μακρόν-Ντράγκι με την αποχώρηση της Μέρκελ, αλλά την εγγύηση για τη συνέχιση των τροϊκανικών πολιτικών».