ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης εξελίσσεται σε αμήχανο παρατηρητή μιας κοινωνίας σε απόγνωση

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης εξελίσσεται σε αμήχανο παρατηρητή μιας κοινωνίας σε απόγνωση
ΙΝΤΙΜΕ

Μετά την ανακοίνωση των νέων περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό, ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για ανικανότητα της κυβέρνησης.

Στην ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρεται συγκεκριμένα:

«Η κυβέρνηση συνεχίζει στο δρόμο της αποτυχίας και πια έχει χάσει κάθε έλεγχο. Μήνες τώρα ζητάμε να λάβουν ουσιαστικά μέτρα περιορισμού της πανδημίας.

Ζητήσαμε και ζητάμε μαζικά δωρεάν τεστ, μέτρα για να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα Μέσα Μεταφοράς, εκτεταμένους ελέγχους στους εργασιακούς χώρους όπου συγκεντρώνονται μεγάλος αριθμός πολιτών. Δεν το έκαναν. Ζητήσαμε και ζητάμε το απαραίτητο άνοιγμα των σχολείων να γίνει αυτή τη φορά με λιγότερα παιδιά στις τάξεις και συνεχείς ελέγχους σε μαθητές και εκπαιδευτικούς για να μην γίνουν οι σχολικές μονάδες εστίες μετάδοσης. Δεν το έκαναν»

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι:

«Το τρίτο κύμα είναι προ των πυλών και ο κ. Μητσοτάκης μετά το αποτυχημένο άνοιξε κλείσε της αγοράς εξελίσσεται σε αμήχανο παρατηρητή μιας κοινωνίας σε απόγνωση. Πληρώσαμε τις αντιφάσεις τους. Να μην πληρώσουμε άλλο την ανικανότητα τους.»

Τα εμβόλια

Νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας είχε επιτεθεί στον πρωθυπουργό για το ζήτημα των πατεντών των εμβολίων. Μεταξύ άλλων, ο κ. Τσίπρας είχε πει:

«Αντί να έχουμε μια κυβέρνηση που κάνει το παν σε διεθνές επίπεδο να εξασφαλίσει τη μέγιστη δυνατή παραγωγή εμβολίων, έχουμε ένα πρωθυπουργό και υπουργούς που μιλούν ως εκπρόσωποι των μεγάλων φαρμακοβιομηχανιών και αναμασούν τις ίδιες δικαιολογίες για τις μεγάλες ελλείψεις και τις καθυστερήσεις.

Ευτυχώς για όλους μας, η συζήτηση στην Ευρώπη για τις πατέντες των εμβολίων ανοίγει και γίνεται κάθε μέρα και πιο ουσιαστική.»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσέθεσε ότι:

«Στην καλύτερη περίπτωση, ο κ. Μητσοτάκης θα συρθεί πίσω από τις εξελίξεις και θα σπεύσει να οικειοποιηθεί μια εξέλιξη την οποία κατήγγειλε.

Στη χειρότερη, η ελληνική κοινωνία θα βιώσει ακόμα μια οικτρή αποτυχία μιας κυβέρνησης που πορεύεται στην πανδημία χωρίς σχέδιο, χωρίς αρχές, χωρίς συμμαχίες.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ