ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Η κ. Μενδώνη αυτή τη φορά επέλεξε τη σιωπή - Οφείλει να δώσει εξηγήσεις

ΣΥΡΙΖΑ: Η κ. Μενδώνη αυτή τη φορά επέλεξε τη σιωπή - Οφείλει να δώσει εξηγήσεις
INTIME

Η υπουργός Πολιτισμού «οφείλει να δώσει εξηγήσεις» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του, «την περασμένη εβδομάδα η κα Μενδώνη έσπευσε να διαψεύσει ως αναξιόπιστο δημοσιογραφικό ρεπορτάζ που εμφάνιζε τον πρώην επικεφαλής του Εθνικού Θεάτρου να τελεί υπό παραίτηση. Χθες όμως ο ίδιος παραιτήθηκε, χωρίς να εξηγεί το γιατί».

Αναφέρει ότι «η κυρία Μενδώνη αυτή τη φορά επέλεξε τη σιωπή. Οφείλει όμως να δώσει εξηγήσεις» και ρωτά συγκεκριμένα:

«Ποιος ο λόγος παραίτησης του εκλεκτού του ίδιου του κ. Μητσοτάκη από τη θέση του Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου; Ποιος ο λόγος που την προηγούμενη εβδομάδα η ίδια έκανε διαψεύσεις;».

«Η σιωπή δεν είναι πάντα χρυσός. Όταν δε συνδέεται και απόπειρα συγκάλυψης, όπως αυτή της προηγούμενης εβδομάδας, είναι συνενοχή», σχολιάζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μενδώνη: Δεν υπάρχουν επώνυμες καταγγελίες για Λιγνάδη

Για την παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη από τη θέση του διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου μίλησε σήμερα η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

«Το ελληνικό #metoo έρχεται με καθυστέρηση κάποιων χρόνων. Είναι υγιές που συμβαίνει αυτό, κάποτε το απόστημα πρέπει να σπάσει» δήλωσε αρχικά η υπουργός, υπογραμμίζοντας ότι οι αποκαλύψεις από τη Σοφία Μπεκατώρου άνοιξαν τον δρόμο για να μιλήσουν άντρες και γυναίκες που έχουν βιαστεί και κακοποιηθεί.

Η κ. Μενδώνη έκανε επίσης λόγο για τοξικό και νοσηρό κλίμα και αναφέρθηκε σε φαινόμενα που τραυματίζουν ψυχές, σε συνέντευξή της στο «Θέμα 104,6».

«Ο Δημήτρης Λιγνάδης μού υπέβαλε χθες αργά το απόγευμα την επιστολή παραίτησής του» είπε, λέγοντας για ακόμη μία φορά ότι μέχρι τώρα δεν υπάρχουν επώνυμες καταγγελίες για τον πρώην, πλέον, διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Από εκεί και πέρα, ο καθένας έχει τα όριά του απέναντι στις φήμες και μπορεί να επιλέξει με ποιον τρόπο θα υπερασπιστεί τον εαυτό του, όπως ανέφερε η ίδια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ