Φραγκογιάννης: Εντός του Φεβρουαρίου η συνάντηση της μεικτής επιτροπής για τη Συμφωνία των Πρεσπών
Ανανεώθηκε:
Εντός του Φεβρουαρίου θα γίνει σύμφωνα με τον υφυπουργό Εξωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη η νέα η νέα συνάντηση της Μεικτής Διεπιστημονικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τα ιστορικά, αρχαιολογικά και εκπαιδευτικά θέματα, στο πλαίσιο της εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου, ο κ. Φραγκογιάννης είπε ότι σύντομα, το όνομα του Επιμελητηρίου των Σκοπίων, «που είναι ένα από τα εμπόδια που έχουμε» θα αλλάξει σε Chamber of Commerce of North Macedonia, από Macedonian Chamber of Commerce.
«Πάγια θέση της ΝΔ είναι ότι η Συμφωνία θα μπορούσε να γίνει με επωφελέστερο τρόπο για εθνικά συμφέροντα. Βρήκαμε την συμφωνία και την προχωράμε. Στόχος μας η υλοποίησή της και η άμβλυνση κατά το δυνατόν των αρνητικών πτυχών της συμφωνίας», ανέφερε ο υφυπουργός Εξωτερικών.
Από την πλευρά του, ο Γιώργος Κατρούγκαλος κατηγόρησε την κυβέρνηση για καθυστέρηση στην προώθηση των εφαρμοστικών μνημονίων της Συμφωνίας των Πρεσπών, κάνοντας λόγο για πολιτική ομηρία της κυβέρνησης απέναντι στην «απειλή του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά».
«Νήσος Σάμος»: «Το περιστατικό διερυνάται για την επιβολή προστίμων» - Τι αναφέρει το Λιμενικό για την ενεργοποίηση του συστήματος πυρόσβεσης
13:43
Ιράν: Η μαντίλα πέφτει σιγά-σιγά, αλλά οι περιορισμοί παραμένουν
13:39
Παγκόσμια Ημέρα Γης: Φυσικό μεταλλικό νερό ΒΙΚΟΣ και we4all σε στοχευμένες δράσεις δενδροφύτευσης
13:30
Εκτός κινδύνου η Ιαπωνία μετά τη δόνηση των 7,7 βαθμών - Ήρθη η προειδοποίηση για «μεγα-σεισμό»
13:29