ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμμετοχή της Ελλάδας στις κλινικές δοκιμές του ισραηλινού φαρμάκου κατά του κορωνοϊού

Συμμετοχή της Ελλάδας στις κλινικές δοκιμές του ισραηλινού φαρμάκου κατά του κορωνοϊού
Φωτογραφία αρχείου AP Photo/Eraldo Peres

Εκτός της συμφωνίας περί ενός «πράσινου διαβατηρίου», στην οποία κατέληξαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη συμμετοχή της Ελλάδας στις κλινικές δοκιμές του ισραηλινού φαρμάκου κατά του κορωνοϊού,  κατά τις κοινές δηλώσεις των δύο ηγετών. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στο φάρμακο κατά του κορωνοϊού, που παρασκευάζει το Ισραήλ, είπε πως είναι «πολύ χαρούμενος που συζητήσαμε αυτό το νέο φάρμακο», σημειώνοντας πως «η Ελλάδα θα συμμετάσχει στις κλινικές δοκιμές».

Η νέα θεραπεία για τον κορωνοϊό που αναπτύσσεται στο Ιατρικό Κέντρο Ichilov του Τελ Αβίβ, ολοκλήρωσε με επιτυχία τις πρώτες δοκιμές και, όπως ανακοινώθηκε προ ημερών, φαίνεται ότι βοήθησε πολλούς από τους ασθενείς που έπασχαν από μέτρια ή σοβαρά συμπτώματα, να ανακάμψουν γρήγορα από την ασθένεια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο καθηγητής του Ιατρικού Κέντρου Ichilov, Ναντίρ Αρμπέρ, η ουσία EXO-CD24 είχε χορηγηθεί σε 30 ασθενείς, των οποίων η κατάσταση ήταν μέτρια ή σοβαρή, και πως ανέκαμψαν και οι 30, με τους 29 εξ αυτών εντός τριών ή πέντε ημερών.

Το φάρμακο αναμένεται να προχωρήσει στην επόμενη φάση δοκιμών, δίνοντας ένα «παράθυρο ελπίδας» στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της νόσου.

Από την πλευρά του ο διευθυντής του ιατρικού κέντρου Ichilov, Ρόνι Γκαμζού, χαρακτήρισε τα αποτελέσματα των δοκιμών της πρώτης φάσης ως «εξαιρετικά», προαναγγέλλοντας τη συνέχιση των δοκιμών του φαρμάκου.

Δείτε τις κοινές δηλώσεις:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ