ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μαξίμου

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μαξίμου
ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη για τον κορωνοϊό στο Μέγαρο Μαξίμου, η οποία συγκλήθηκε λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου στην Αττική. 

Ο Βασίλης Κικίλιας δήλωσε ότι στην έκτακτη σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη έγινε εκτίμηση των δεδομένων και ο πρωθυπουργός ζήτησε έκτακτη σύγκλιση της Eπιτροπής των Λοιμωξιολόγων για συζήτηση και αποφάσεις περί νέων μέτρων.

Έτσι, η Επιτροπή θα θέσει επί τάπητος τα επιδημιολογικά δεδομένα και θα προχωρήσει σε εισήγηση για νέα μέτρα στην κυβέρνηση.

«Εκτόξευση» ενεργών κρουσμάτων στην Αττική

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τη Δευτέρα, πως 262 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, έναντι 249 που ήταν την Κυριακή και 246 το Σάββατο.

Η «εξίσωση» της αντιμετώπισης του κορωνοϊού περιπλέκεται λόγω της διασποράς των πιο μεταδοτικών μεταλλαγμένων στελεχών του SARS-CoV-2 στην επικράτεια, που αναμένεται -σύμφωνα με τους ειδικούς- να ασκήσει εκ νέου πιέσεις στο νοσοκομεία.

Τα βλέμματα των αρμοδίων είναι στραμμένα στην Αττική, η οποία καταγράφει έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού τις τελευταίες ημέρες, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι εισαγωγές σε απλές κλίνες αλλά και στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου.

Παράλληλα, η συγκέντρωση του ιικού φορτίου στα λύματα της Αττικής την τελευταία εβδομάδα έκλεισε με μία μεγάλη αύξηση της τάξης του 205%, σε σχέση με το μέσο όρο της προηγούμενης εβδομάδας.

Από τα συνολικά 638 νέα κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ το απόγευμα της Δευτέρας σε σύνολο 18.152 μοριακών ελέγχων και rapid test, στην Αττική εντοπίστηκαν τα 321.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ