ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση μετατοπίζεται σιωπηρά από πάγιες θέσεις για το Παλαιστινιακό

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση μετατοπίζεται σιωπηρά από πάγιες θέσεις για το Παλαιστινιακό
ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ο ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη αναφορικά με την επίσκεψή του στο Ισραήλ.

Σε ανακοίνωσή του Τομέα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται ότι:

«Για δεύτερη φορά, μετά τις 16 Ιουνίου του 2020, ο κ. Μητσοτάκης πραγματοποίησε χθες, 8 Φεβρουαρίου, επίσκεψη στο Ισραήλ.

Για δεύτερη φορά, όχι μόνο δεν συναντά τον Πρόεδρο της Παλαιστίνης, αλλά, δεν αναφέρεται καν, κατά τις επίσημες δηλώσεις του, στο Παλαιστινιακό.

Την ίδια σιωπή επέδειξε και στην περίπτωση της δημοσιοποίησης του σχεδίου της ισραηλινής κυβέρνησης περί προσάρτησης τμημάτων της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, το οποίο καταδικάστηκε από τη μεγάλη πλειοψηφία των κυβερνήσεων, κρατών- μελών της Ε.Ε..»

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι:

«Γίνεται όλο και πιο προφανές, ότι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη μετατοπίζεται σιωπηρά από τις πάγιες θέσεις της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.

Όμως, η ειρήνη στην Μέση Ανατολή, δεν μπορεί να επιτευχθεί παρά μόνο μέσα από την ειρηνική συνύπαρξη των λαών της περιοχής, και με την υλοποίηση των σχετικών αποφάσεων του ΟΗΕ.»

Κι επισημαίνει:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στηρίζει διαχρονικά τη λύση των δύο κρατών που συνυπάρχουν με ασφάλεια, με πλήρη αναγνώριση του Κράτους της Παλαιστίνης στα σύνορα του 1967 και με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Δυστυχώς, η εξωτερική πολιτική της κυβέρνηση της ΝΔ αποδεικνύεται, και σε αυτή την περίπτωση, ως το ακριβώς αντίθετο της πολυδιάστατης, φιλειρηνικής εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.»

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ