ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ταραντίλης: Ο κ. Τσίπρας αναλαμβάνει το ρίσκο της διασποράς κορωνοϊού στις πορείες

Ταραντίλης: Ο κ. Τσίπρας αναλαμβάνει το ρίσκο της διασποράς κορωνοϊού στις πορείες
INTIME

Την κριτική που άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για τον χειρισμό του δεύτερου πανδημικού κύματος σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης.

Αναφερόμενος στα λεγόμενα του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος απαντώντας στο ερώτημα για το αν έχει το ρίσκο εξάπλωσης του κορωνοιού από τις διαδηλώσεις είπε μεταξύ άλλων ότι «δέχεται το ρίσκο» ο κ. Ταραντίλης σημείωσε πως, «ο κ. Τσίπρας λοιπόν αναλαμβάνει το ρίσκο να κολλήσουν άνθρωποι στις πορείες», αναρωτώμενος «Πώς γίνεται να αδιαφορεί κάποιος για τους κινδύνους που συνεπάγεται κάτι τέτοιο για την υγεία των πολιτών;».

«Πόσο υποκριτικό είναι να καταγγέλλει την Κυβέρνηση για ανεπάρκεια μέτρων, όταν ο ίδιος αναλαμβάνει την ευθύνη για την παραβίασή τους;», συνεχίζει ο ο κ. Ταραντίλης και προσθέτει:

«Πόσο ανεύθυνο είναι να προσκαλεί η αξιωματική αντιπολίτευση σε συγκεντρώσεις και πορείες αυτό το κρίσιμο διάστημα που η κοινωνία δίνει μάχη με την πανδημία;».

«Η υγεία των συνανθρώπων μας πρέπει να αποτελεί κυρίαρχη προτεραιότητα όλων μας», καταλήγει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σημειώνεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στον ALPHA εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό, καταλογίζοντάς του, με αφορμή και την επίσκεψή του στην Ικαρία, ότι «λειτουργεί με αλαζονεία και με έλλειψη ενσυναίσθησης και δεν καταλαβαίνει τον πόνο και την αγωνία του μέσου πολίτη».

Όσο για την προσωπική ευθύνη του πρωθυπουργού είπε: «Θέλω να είμαι δίκαιος, δεν τα ελέγχεις όλα, αλλά οφείλεις να έχεις το κριτήριο και να πεις παιδιά κόφτε το δεν είναι ανάγκη να πάμε να φάμε 50 άτομα…». Συνεχίζοντας την κριτική είπε ακόμη: «Το πιο σημαντικό που χρεώνω δεν είναι μόνο στα σοβαρά θέματα την διαχειριστική ανεπάρκεια και τις αντιφάσεις των υπουργών του, αυτό που του χρεώνω είναι ότι δίνει την εντύπωση ότι είναι σε άλλο τόπο και χρόνο. Όταν έρχεται στη βουλή και ανακοινώνει ότι θα αυξήσει το πρόστιμο για να αναθερμάνει την οικονομία δεν έχει εικόνα ούτε της οικονομίας ούτε της κοινωνίας. Ή όταν βγαίνει και λέει ότι η οικονομία θα ανακάμψει ραγδαία γιατί οι Έλληνες αποταμιεύουν. Ποιοι αποταμιεύουν; Εκείνοι που πήγαν Χριστούγεννα στο Ντουμπάι. Ή η άλλη δήλωση που μας έκανε ότι κατανοεί ότι υπάρχουν Έλληνες που ζουν από το μισθό τους».

Για τις συγκεντρώσεις στις οποίες συμμετέχει και ο ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Οι διαδηλώσεις είναι βασικό συστατικό μίας δημοκρατίας αν θέλουμε να λειτουργεί. Και να μην μπει σε καραντίνα. Εκτός αν αποφασίσουμε ότι η βουλή θα αναστείλει την λειτουργία της και ότι θα νομοθετεί μόνο σε ό,τι αφορά την πανδημία. Να μην υπάρχουν τότε συγκεντρώσεις. Αλλά δεν μπορεί στο όνομα μία έκτακτης κατάστασης να αναστείλουμε την λειτουργία της δημοκρατίας. Δεν μπορεί κανείς να πει ότι μόνο η κυβέρνηση μπορεί να έχει το δικαίωμα να νομοθετεί νομοσχέδια που εγείρουν αντιδράσεις. Γίνονται διαδηλώσεις γιατί αποφασίζει να μπουν 25.000 λιγότεροι στα ΑΕΙ την επόμενη χρονιά, αυτό θα περάσει χωρίς αντιδράσεις;».

Σε ερώτηση για το αν έχει το ρίσκο εξάπλωσης του κορωνοιού από τις διαδηλώσεις είπε: «Δέχομαι το ρίσκο. Και το ορθό θα ήταν η κυβέρνηση να μην φέρει νομοσχέδια που εγείρουν σοβαρές κοινωνικές αντιδράσεις. Γιατί δεν είναι σαν την περίπτωση του Πολυτεχνείου. Είναι άλλο μία επετειακή εκδήλωση και είναι άλλο εν μέσω πανδημίας δίχως διάλογο να φέρνεις ένα νομοθέτημα που προκαλεί σημαντικές κοινωνικές αντιδράσεις… Ο υποκινητής αυτών των διαδηλώσεων δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά η κυβέρνηση… Θα πρέπει να φροντίσουμε στην περίπτωση της πανδημίας ορισμένα μέτρα καταστολής των ελευθεριών να μην γίνουν μόνιμα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ