ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή - Χρυσοχοΐδης για πανεπιστημιακή αστυνομία: «Μόνον αυτή μπορεί»

Βουλή - Χρυσοχοΐδης για πανεπιστημιακή αστυνομία: «Μόνον αυτή μπορεί»
INTIME / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Της ρύθμισης για την ίδρυση της λεγόμενης πανεπιστημιακής αστυνομίας υπεραμύνθηκε στη Βουλή ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης, λέγοντας ότι η σύσταση υπηρεσίας που θα υπάγεται στην πρυτανεία δεν αποτελεί ρεαλιστική επιλογή.

«Στο ερώτημα αν η αστυνομία είναι αναγκαία σήμερα στα πανεπιστήμια η απάντηση είναι μόνο η αστυνομία μπορεί», είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και σχολίασε πως «αν θέλουμε ακόμη τραμπούκους στα ιδρύματα, να ξοδέψουμε χρήματα του ελληνικού λαού να προσλάβουμε και άλλους σεκιουριτάδες και να κάνουμε μια τρύπα στο νερό».

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο κ. Χρυσοχοίδης χαρακτήρισε για άλλη μια φορά την παρουσία της αστυνομίας στα πανεπιστήμια ως την ύστατη καταφυγή για να επιλυθεί το πρόβλημα της παραβατικότητας.

«Εδώ που φτάσαμε η φύλαξη και ασφάλεια των ιδρυμάτων είναι δουλειά της αστυνομίας, γιατί μόνο αυτή μπορεί», είπε και εξέφρασε την ελπίδα με την πάροδο του χρόνου και αφού η αστυνομία εκριζώσει παραβατικές δυνάμεις εντός των ιδρυμάτων, να μπορέσουν οι πρυτανικές αρχές να διαχειριστούν ζητήματα ασφαλείας. «Η Γκεστάπο στις σχολές είναι οι τραμπούκοι που άλλοι ανέχονται κι άλλοι θωπεύουν», είπε.

«Η εικόνα του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου ήταν η επιτομή, η τελευταία σταγόνα για να πούμε ως εδώ, δεν πάει άλλο, ως εδώ, το κάντε κάτι ακούστηκε δυνατά και καθαρά ως κοινωνία», είπε και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι όταν ήταν στην κυβέρνηση άφησε να κακοφορμίσει η ανομία στα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Κάλεσε δε, τα κόμματα της αντιπολίτευσης που αντιδρούσαν στη ρύθμιση για το άσυλο και σήμερα αντιδρούν για την υπηρεσία φύλαξης, να επισκεφθούν την Πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου, την ΑΣΟΕΕ ή το ΕΜΠ να δουν ότι η εικόνα τους θυμίζει πλέον πανεπιστήμιο. «Καταργήθηκε το άσυλο των ναρκωτικών και έφυγαν οι ναρκέμποροι», ανέφερε.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ήρθε σε κόντρα με τον Γιάνη Βαρουφάκη όταν εκείνος ανέφερε πως με αυτά που είπε επί της ουσίας κατέστησε άχρηστες τις πρυτανικές αρχές.

«Σας καλώ να πάρετε στελέχη σας και να κάνετε έναν περίπατο στα πανεπιστήμια, να δείτε ότι ολες οι υποδομές έχουν εικόνα πανεπιστημίων», απάντησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ