ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα κορυφής στη Βουλή για την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας

Κόντρα κορυφής στη Βουλή για την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας
INTIME

Εν αναμονή της ομιλίας του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών συνεχίζεται σε υψηλούς τόνους στη Βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για τις αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ και την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Οι κόντρες στην Ολομέλεια ξεκίνησαν και σήμερα, τρίτη ημέρα συζήτησης, με το καλημέρα έναρξης της συζήτησης. Για «εμβληματική μεταρρύθμιση που ανταποκρίνεται στις επιταγές της κοινωνίας», έκανε λόγο ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης για να συμπληρώσει πως στόχος παραμένει η αναβάθμιση της ασφάλειας του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος.

Αναφερόμενος στην ίδρυση υπηρεσίας ασφαλείας υποστήριξε ότι «οι ομάδες προστασίας των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, είναι αναγκαίες ώστε να σταματήσει ο φόβος από τους τραμπουκισμούς εκείνων που με το θράσος και τη βία επιχειρούν να φιμώσουν όσους έχουν διαφορετική άποψη».

Παρεμβαίνοντας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, κάλεσε τον Χρήστο Ταραντίλη να απαντήσει τί έκανε εκείνος ως διδάσκων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο προκειμένου να σταματήσει το εμπόριο προϊόντων «μαϊμού» και η διακίνηση ναρκωτικών έξω από τη σχολή.

«Μήπως πιάσετε κανένα μεγαλέμπορο;», ήταν ένα ερώτημα που έθεσε.

«Αυτή η κατάσταση που επικρατεί εντός και εκτός Πανεπιστημίων παρουσίασε επιδείνωση επί των ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», απάντησε ο κ. Ταραντίλης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ