ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φώφη Γεννηματά: Ο γαλάζιος ΣΥΡΙΖΑ ξεπροβάλλει

Φώφη Γεννηματά: Ο γαλάζιος ΣΥΡΙΖΑ ξεπροβάλλει
INTIME/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Διμέτωπη επίθεση σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής η Φώφη Γεννηματά καταλογίζοντάς τους ανευθυνότητα. Μίλησε για αυταρχισμό του πρωθυπουργού που ενδυναμώνει και συντηρεί την ανασφάλεια και τον θυμό και χαρακτήρισε προκλητικές όσο και ανεύθυνες τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα για το ρίσκο από τις πορείες.

«Δεν θα παρακολουθήσουμε τον διαγωνισμό ανευθυνότητας μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν ενδιαφέρει κανέναν αυτός ο συμψηφισμός λαθών που επιχειρείται. Κάθε μέρα που περνάει κύριοι, όλο και πιο ίδιοι φαίνεστε. Ένας γαλάζιος ΣΥΡΙΖΑ ξεπροβάλει. Τα δοξαστικά με το αζημίωτο από πολλά ΜΜΕ θα τελειώσουν γρήγορα και θα μείνει η πραγματικότητα», είπε και επανέφερε την πρόταση του κόμματός της για προ ημερησίας συζήτηση αποκλειστικά για τις εξελίξεις στην πανδημία.

Αναφερόμενη στο συζητούμενο νομοσχέδιο η Φώφη Γεννηματά κάλεσε την κυβέρνηση να το αποσύρει και να ψηφίσει την πρόταση νόμου του ΚΙΝΑΛ για υπηρεσία υπό τις πρυτανικές αρχές, καθώς -όπως είπε- υπάρχει προοδευτική λύση για τη φύλαξη των ελληνικών δημόσιων πανεπιστημίων.

«Δημιουργείτε ουσιαστικά αστυνομικά τμήματα και μόνιμες περιπολίες μέσα στα Πανεπιστήμια; Που καθοδηγούνται μάλιστα από την αστυνομία και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Με κάμερες μέσα στα αμφιθέατρα και παρακολούθηση με drones. Μια εικόνα βαθιά καθεστωτική και αυταρχική. Που παραβιάζει ευθέως και το αυτοδιοίκητο των Πανεπιστημίων», είπε και πρόσθεσε πως σε καμία δημοκρατική χώρα δεν γίνεται κάτι τέτοιο.

«Με την επιλογή αυτή η κυβέρνηση, σκόπιμα διασπά το μέτωπο της πλειοψηφίας που θέλει φύλαξη των πανεπιστημίων αλλά όχι αυτού του τύπου. Μετατρέπει το ερώτημα «φύλαξη ή ασυδοσία» στο «αστυνομία ή όχι αστυνομία». Επιτρέπει έτσι σε αυτούς που θέλουν τα πανεπιστήμια να παραμείνουν ξέφραγο αμπέλι να «κρυφτούν» πίσω από το «όχι στην αστυνομία». Η ευνομία στα Πανεπιστήμια συνδέεται με σεβασμό της δημοκρατίας και της ακαδημαϊκής ελευθερίας. Αυτά που εσείς της ΝΔ με τις παρεμβάσεις σας παραβιάζετε», ανέφερε η κ. Γεννηματά.

Σε ό,τι αφορά στη διαχείριση της πανδημίας, η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ είπε ότι η κυβέρνηση προχωρά με τη λογική του «βλέποντας και κάνοντας» αυτοσχεδιάζει και δεν ακούει τους ειδικούς και αναρωτήθηκε αν ο κορωνοϊός κολλάει σε όλη την Ελλάδα αλλά δεν κολλάει στην Ικαρία και την Πάρνηθα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ