ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άγρια κόντρα Κατσαφάδου - ΣΥΡΙΖΑ για επεισόδιο στο Πανεπιστήμιο Πειραιά όταν ήταν φοιτητής

Άγρια κόντρα Κατσαφάδου - ΣΥΡΙΖΑ για επεισόδιο στο Πανεπιστήμιο Πειραιά όταν ήταν φοιτητής
ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ/ ΙΝΤΙΜΕ

Απόπειρα συμψηφισμού με τις εικόνες βίας και ανομίας στα πανεπιστήμια εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Κατσαφάδος με αφορμή την αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στο πρόσωπό του για την βίαιη επίθεση ομάδας της ΔΑΠ στο πρυτανικό συμβούλιο του Πανεπιστημίου Πειραιά την εποχή που ο ίδιος ήταν φοιτητής.

Ο νυν υφυπουργός Ναυτιλίας έκανε λόγο για απαράδεκτη και ψευδή επίθεση Τσίπρα –μίλησε για «οχετό ψεμάτων του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης», και κατέθεσε αθωωτική απόφαση δικαστηρίου και για τους οκτώ φοιτητές της τότε ΔΑΠ του Πανεπιστημίου Πειραιά, αλλά και επιστολή της νυν πρυτανικής αρχής.

«Δεν μπορείτε να χωνέψετε έναν νέο άνθρωπο, ένα γιο ενός μπάτσου, από μια μεσαία οικογένεια, ο οποίος δε μεγάλωσε στα πλούτη και τα παλάτια κι ο οποίος είναι περήφανος για τη δράση του και τον στηρίζουν δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες του», είπε και πρόσθεσε: «Εγώ αγωνιζόμουν για να είναι ανοιχτά τα πανεπιστήμια κι εσείς αγωνιζόσασταν για να είναι κλειστά. Είμαι γιος μπάτσου κι όχι γιος συναδέλφου σας που συνελήφθη με χειροβομβίδα και όταν ρωτήθηκε είπε πως έκανε απαλλοτρίωση στην τράπεζα, δεν είμαστε ίδιοι. Δεν πηγαίνουμε μάρτυρες υπεράσπισης στους μπαχαλάκηδες και τους αναρχικούς. Είστε οι μεγαλύτεροι ψεύτες που έχουν περάσει μέσα στο Κοινοβούλιο».

Απευθυνόμενος στον Νίκο Φίλη, από τον οποίο δέχεται επίσης, κριτική, είπε: «Κύριε Φίλη, όπως μείνατε μετεξεταστέος και δεν πήρατε το πτυχίο σας, έτσι θα μείνετε μετεξεταστέος στην πολιτική σας».

Άμεση ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ. Τόσο ο Νίκος Φίλης όσο και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος χαρακτήρισαν προκλητική την παρέμβαση Κατσαφάδου.

«Επιστρέφω τον οχετό των όσων είπατε. Από κατηγορούμενος, γίνατε κατήγορος. Εδώ δεν είναι ΠΑΠΕΙ για να πετάτε ρουκέτες. Προσπάθησε να μας πει πως η ψήφος του λαού είναι πλυντήριο. Εμφανιστήκατε ως εκπρόσωπος της ΔΑΠ, δεν γνωρίζω εάν αυτό είναι το ήθος όσων ψηφίζουν ΔΑΠ», είπε ο Νίκος Φίλης και κάλεσε τον βουλευτή της ΝΔ και υφυπουργό Ναυτιλίας να απαντήσει εάν διαγράφηκε από τη ΔΑΠ για τον «άθλιο και φασιστικό τραμπουκισμό του εις βάρος στον πρύτανη».

«Ψέματα δεν λέμε. Είμαστε διάφανοι. Δεν τραμπουκίζουμε, δεν είμαστε φασίστες. Ντροπή σου», είπε ο κ. Φίλης, ενώ ο Πάνος Σκουρλέτης μίλησε για πρόκληση και θράσος του κ. Κατσαφάδου που ήρθε να ζητήσει και τα ρέστα.

«Είστε ψεύτες. Για την ουσία θα πείτε τίποτα; Δεν σέβεστε την απόφαση του δικαστηρίου, τίποτα, κουβέντα για το πάπλωμα. Δεν καταλαβαίνετε την ποιοτική διαφορά που έχουμε», απάντησε ο Κώστας Κατσαφάδος και ανέφερε πως έχασε προσωρινά την κομματική του ιδιότητα, αλλά μετά την αθωωτική απόφαση έγινε αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ.» Ήμουν αθώος στα δικαστήρια, ένοχος για εσάς. Αυτό είναι τιμή για μένα», είπε προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τον Κώστα Κατσαφάδο υπερασπίστηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης που χαρακτήρισε ντροπή τις αναφορές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ