ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ
INTIME / ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Την έκτακτη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για θέματα που αφορούν τις εταιρίες ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Με επιστολή των βουλευτών του που μετέχουν στην Επιτροπή, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να κληθούν ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, και οι διοικήσεις των δύο εταιρειών για να συζητηθούν και να ελεγχθούν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Επιτροπής:

  • Οι καταγγελίες περί αδιαφάνειας στους διαγωνισμούς προσλήψεων οδηγών και τεχνιτών στις αστικές συγκοινωνίες και
  • Τα αποτελέσματα του ελέγχου του ΑΣΕΠ, που οδήγησε σε αλλαγές των πινάκων προσληπτέων, κατάταξης και απορριπτέων κατά 37% για την ΟΣΥ Α.Ε. και κατά 45% για τη ΣΤΑΣΥ Α.Ε.

Το προηγούμενο διάστημα, οι τομεάρχες της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Παππάς (Υποδομών και Μεταφορών), Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου (Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων), Κώστας Ζαχαριάδης (Εσωτερικών), Θεόφιλος Ξανθόπουλος (Δικαιοσύνης) και Μάριος Κάτσης (Ψηφιακής Διακυβέρνησης) είχαν ζητήσει με επιστολή τους την παρέμβαση του ΑΣΕΠ, αλλά και της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, καθώς με τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της ΟΣΥ Α.Ε. είχαν δημοσιοποιηθεί και ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των απορριπτέων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ