ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ταραντίλης στο CNN Greece: Προληπτικά έκλεισε η Αθηνών – Λαμίας

Ταραντίλης στο CNN Greece: Προληπτικά έκλεισε η Αθηνών – Λαμίας
ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

«Η κυβέρνηση έδρασε προληπτικά. Η ασφάλεια των πολιτών είναι η απόλυτη προτεραιότητα μας και γι ‘αυτό πάρθηκε η συγκεκριμένη απόφαση» απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, ερωτηθείς από το CNN Greece σχετικά με την διακοπή στην κυκλοφορία της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας.

Ο κ. Ταραντίλης διαμήνυσε δε, την κρατική ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλούν τα ακραία καιρικά φαινόμενα:

«Θέλω να πω ότι ο κρατικός μηχανισμός είναι πανέτοιμος, λειτουργεί, δουλεύει και εργάζεται συνεχώς έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν κάθε, όλα τα δυνατά προβλήματα στην επικράτεια της χώρας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τα πολύωρη διακοπή της ηλεκτροδότησης που αντιμετωπίζει από την Κυριακή το νησιωτικό σύμπλεγμα των Σποράδων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε: «Γίνεται μεγάλη προσπάθεια να αποκατασταθούν οι βλάβες, οι οποίες προκλήθηκαν από πτώσεις δένδρων».

Για τα προβλήματα που ενδέχεται να ενσκήψουν στο πρόγραμμα των εμβολιασμών, λόγω της κακοκαιρίας «Μήδεια», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι:

«Στόχος είναι με ασφάλεια πάντα, έχουμε πει ότι το νούμερο ένα είναι η ασφάλεια των πολιτών, είναι να μπορούν να τηρηθούν τα ραντεβού, έτσι ώστε να μην υπάρχει και ο φόβος να μην χαθούν και οι δόσεις των εμβολίων, εάν δεν τηρηθούν τα ραντεβού, γιατί υπάρχουν και ιδιαίτερες συνθήκες και απαγόρευσης των δόσεων».

Όπως έγραφε το CNN Greece, ακόμα και με οχήματα της Πυροσβεστικής θα μεταφέρονται στα εμβολιαστικά κέντρα όσοι έχουν προκαθορισμένο ραντεβού και δεν μπορούν να πάνε λόγω της κακοκαιρίας.

Μάλιστα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και διαχείρισης κρίσεων, με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ετοίμασε ένα σχέδιο ώστε τις επόμενες ημέρες όπου η «Μήδεια» θα δείχνει τα… δόντια της σε όλη τη χώρα, να μην διαταραχθεί η εμβολιαστική αλυσίδα στην Ελλάδα και όσοι έχουν κλείσει τα ραντεβού τους να προχωρήσουν στην διαδικασία χωρίς αναβολή.

Υπενθύμισε ωστόσο το εφεδρικό σχέδιο που μπορεί να τεθεί σε εφαρμογή ώστε να μην υπάρξουν απώλειες εμβολίων:

«…Γνωρίζετε ότι υπάρχει ο μηχανισμός αναπλήρωσης σε περίπτωση που δεν τηρηθεί ένα ραντεβού όπου καλούμε πρόσωπα από τα σώματα ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις. Για ποιο λόγο; Επειδή τα συγκεκριμένα πρόσωπα χαρακτηρίζονται από πολύ μεγάλο βαθμό ετοιμότητας. Γιατί χρειάζεται μεγάλη ετοιμότητα, έτσι ώστε να έρθει κάποιος αμέσως ώστε να μην υπάρξει καταστροφή της δόσης του εμβολίου που προοριζόταν για το ραντεβού το οποίο χάθηκε» ανέφερε ο κ. Ταραντίλης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ