ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπίρτζης στο CNN Greece: Η κακοκαιρία ανέδειξε το επιτελικό μπάχαλο της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Σπίρτζης στο CNN Greece: Η κακοκαιρία ανέδειξε το επιτελικό μπάχαλο της κυβέρνησης Μητσοτάκη
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Το CNN Greece ζήτηση το σχόλιο του Χρήστου Σπίρτζη για τα προβλήματα που σημειώνονται λόγω κακοκαιρίας.

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ μας είπε:

«Η δραματική κατάσταση του επιτελικού κράτους της κυβέρνησης Μητσοτάκη, καθώς και η επικοινωνιακή διαχείριση κάθε προβλήματος της χώρας φαίνονται τώρα και από μια χιονόπτωση. Αν και στις συμβάσεις παραχώρησης των αυτοκινητοδρόμων είναι υποχρέωση των παραχωρησιούχων να έχουν διαθέσιμα μηχανήματα όλο το 24ωρο για την ασφαλή λειτουργία των αυτοκινητοδρόμων, η κυβέρνηση προχώρησε στο κλείσιμο της Εθνικής, κόβοντας την Ελλάδα στα δύο.»

Ο Χρήστος Σπίρτζης προσέθεσε ότι:

«Θα κατανοούσαμε την απαγόρευση κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων για να μην έχουμε κάποιο δίπλωμα νταλίκα που θα μπλόκαρε το δρόμο. Δεν κατανοούμε όμως πώς έκλεισε η Εθνική Οδός όταν το καιρικό φαινόμενο είχε προβλεφθεί και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς (κυβέρνηση, περιφέρεια, παραχωρησιούχος) μπορούσαν να έχουν προετοιμαστεί. Δεν καταλαβαίνουμε επίσης γιατί δεν λειτούργησε το 112 για να ειδοποιηθούν οι πολίτες και να μην εγκλωβιστούν στην Εθνική.»

Ο κ. Σπίρτζης επισήμανε ακόμα ότι:

«Ρωτάμε με ποιες διαδικασίες έκλεισε η Εθνική κάτι που δίνει την ευκαιρία στον παραχωρησιούχο να ζητήσει αποζημίωση για διαφυγόντα έσοδα, ενώ έχει την υποχρέωση να διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία της.»

Η δήλωση κατέληξε ως εξής:

«Δεν θα σχολιάσουμε ότι έχει κοπεί το ρεύμα μεγάλες περιοχές της χώρας όπως η Εύβοια, ο Αυλώνας και το Μαρκόπουλο, ενώ στο Καπανδρίτι σημειώνονται συνεχείς διακοπές. Η κατάσταση δείχνει το επιτελικό μπάχαλο της κυβέρνησης Μητσοτάκη.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ