ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα Δημοκρατία: «Ντροπή το εμφυλιοπολεμικό κλίμα» από τον Νίκο Ξυδάκη

Νέα Δημοκρατία: «Ντροπή το εμφυλιοπολεμικό κλίμα» από τον Νίκο Ξυδάκη
INTIME / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σε σκληρό τόνο απάντησε η Νέα Δημοκρατία στις δηλώσεις του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Ξυδάκη.

«Τα όσα ακραία και προσβλητικά είπε για τους ψηφοφόρους και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Ξυδάκης αποτελούν ντροπή. Είναι ντροπή η τοξικότητα, το μίσος, το εμφυλιοπολεμικό κλίμα και ο πολιτικός «πολιτισμός» που αναδύεται από τα λόγια του πρώην Αναπλ. Υπουργού Πολιτισμού επί ΣΥΡΙΖΑ. Ας τον χαίρεται ο κ. Τσίπρας!» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ανέφερε από πλευράς του.

«Τέτοιες δηλώσεις να κάνουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και θα διολισθαίνουν συνεχώς προς το 3% γιατί η ΝΔ είναι ένα λαϊκό κεντροδεξιό κόμμα που έχει βαθιές ρίζες στην ελληνική κοινωνία, απόδειξη ότι είναι το μακροβιότερο πολιτικό κόμμα σε όλη τη μεταπολίτευση με όλη αυτή τη δυναμική που έχει γιατί έχει ρίζες στην κοινωνία γιατί οι ιδέες της έχουν ρίζες στην κοινωνία».

«Τι να πω το ανιστόρητο ότι οι αριστεροί είναι φιλελεύθεροι;» προσέθεσε.

Σε διαδικτυακή εκδήλωση ο Νίκος Ξυδάκης αναφέρθηκε με απαξιωτικό χαρακτηρισμό στα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι ο φιλελευθερισμός έχει εγκαταλειφθεί από τη Δεξιά εδώ και δεκαετίες και έχει ενταχθεί στην ατζέντα της Αριστεράς, που στο λόγο της υπέρ της ελευθερίας, για να καταλήξει ότι «αυτοί δεν είναι φιλελεύθεροι, κ*λ*δεξιοί είναι, ΕΡΕ».

Την αποκάλυψη του σχετικού ηχητικού έκανε ο ραδιοφωνικός σταθμός «Παραπολιτικά 90,1». Το επίμαχο απόσπασμα:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ