ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κριθαρίδης στο CNN Greece: Η Πολιτική Προστασία εζυγίσθη, εμετρήθη και ευρέθη ελλιπής

Κριθαρίδης στο CNN Greece: Η Πολιτική Προστασία εζυγίσθη, εμετρήθη και ευρέθη ελλιπής

Σε δήλωσή του στο CNN Greece o Μιχάλης Κριθαρίδης στηλιτεύει την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει προληπτικά την Εθνική Οδό λόγω της κακοκαιρίας.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 αναφέρει:

«Η Πολιτική Προστασία εζυγίσθη, εμετρήθη και ευρέθη ελλιπής. Οι συνεχείς συσκέψεις εκ των υστέρων αποδεικνύουν ότι αντί να προλαμβάνει, ακολουθεί τα προβλήματα χωρίς να τα επιλύει!

Οι νόμοι είναι για να μην τηρούνται και αυτό πιστοποιείται για άλλη μία φορά αφού οι κυβερνώντες πέρυσι όταν είχαμε τους εγκλωβισμούς από το χιόνι στην εθνική ψήφισαν διάταξη στο νόμο για τα υδατοδρόμια (άρθρο 65 του Νόμου 4663/2020) που απαγορεύει τον αποκλεισμό αυτοκινητοδρόμων, ορίζοντας μάλιστα και πρόστιμα έως και 1 εκ. ευρώ στους παραχωρησιούχους.»

Ο κ. Κριθαρίδης επισημαίνει ακόμα ότι:

«Και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, ένα μόλις χρόνο μετά, αυτοαναιρούνται και βάζουν στον «πάγο» την επίμαχη διάταξη που προφανώς φέτος δεν… βολεύει και έκλεισαν την εθνική από τις 7 το βράδυ ενώ θα επανεκτιμήσουν την κατάσταση σήμερα!

«Δεν έγινε κάτι αν κλείσει ο δρόμος για ορισμένες ώρες», το είπε άλλωστε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη που εν τω μεταξύ έχει μάθει και ο ίδιος καλά… ακορντεόν εφόσον το χρησιμοποιεί και στα μέτρα για τους αυτοκινητόδρομους.»

Ρήτρα αποζημίωσης

Για το ίδιο θέμα ο Τομέας Μεταφορών & Υποδομών του ΜέΡΑ25 ανέφερε: «Είναι απορίας άξιο αποτελεί το γεγονός πως ακόμη και οι πιο μικροί δήμοι και οι περιφερειακές ενότητες της χώρας μας που πλήττονται από την κακοκαιρία, με τα πενιχρά μέσα που διαθέτουν (υπαλλήλους, αποχιονιστικά μηχανήματα, προμήθειες αλατιού κ.λ.π.), μπορούν και αντιμετωπίζουν αξιοπρεπώς τις δυσκολίες που δημιουργεί η κακοκαιρία, ανοίγοντας τους δρόμους τους προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολίτες και διασφαλίζοντας την μετάβαση από και προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, όπως και την έγκαιρη επέμβαση για οποιοδήποτε λόγο της πολιτείας και στον πιο απομονωμένο κάτοικο των χωριών τους, ενώ οι ιδιωτικές εταιρείες που έχουν επί συμβάσει και με υψηλό κόστος για τον Ελληνικό λαό, αναλάβει την συντήρηση και τον αποχιονισμό της εθνικής οδού Αθηνών -Λαμίας και άλλων οδών κεντρικών ή και παράπλευρων, να μην είναι σε θέση να εξασφαλίσουν την ανοιχτή διέλευση των πολιτών και των οχημάτων. […]

Γνωρίζουν οι πολίτες πως εάν η κακοκαιρία συνεχιστεί οι ιδιωτικές εταιρείες συντήρησης των αυτοκινητοδρόμων υποχρεούνται στην καταβολή ρήτρας (αποζημίωσης) προς το Ελληνικό Δημόσιο, ενώ με την εντολή της κυβέρνησης για κλείσιμο των εθνικών οδών και αυτοκινητοδρόμων η Ν.Δ. αποδεσμεύει τις εταιρείες από την καταβολή.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ