ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Φουντώνουν» ξανά τα σενάρια για σύσταση εξεταστικής ή προανακριτικής για τις τηλεοπτικές άδειες

«Φουντώνουν» ξανά τα σενάρια για σύσταση εξεταστικής ή προανακριτικής για τις τηλεοπτικές άδειες
ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Επανήλθαν στο προσκήνιο σενάρια για σύσταση εξεταστικής ή προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών το 2016.

Η φράση του Θεόδωρου Λιβάνιου, στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, του νομοσχεδίου για τα ΜΜΕ ως απάντηση στην παρέμβαση Τσίπρα, ότι «έρχεται η ώρα και για αυτό», ερμηνεύτηκε από έμπειρους κοινοβουλευτικούς ως έμμεση προαναγγελία.

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ περνώντας στην αντεπίθεση μετά τη σφοδρή κριτική του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για δώρα σε καναλάρχες και απελευθέρωση αμοιβών των εκλεκτών της κυβέρνησης σε ΕΡΤ και ΑΠΕ, αναφέρθηκε μια «Αριστερά που επιχείρησε να ελέγξει τα μέσα», με «κεντρικούς παρουσιαστές πού έδιναν εντολές πόσο θα μιλάνε οι υπουργοί», και με «διαγωνισμούς με βοσκοτόπια» και κατέληξε λέγοντας:

«Έρχεται η ώρα και για αυτό».

Ο κ. Λιβάνιος επεσήμανε πως για πρώτη φορά η ΕΡΤ έχει αναβαθμιστεί ποιοτικά, έχει δελτίο ειδήσεων που μπορείς να το δεις και έχει βάλει στην άκρη λογικές και νοοτροπίες το παρελθόντος.

Για το περιβόητο «χαρτάκι οδηγιών» αναφορικά με την κάλυψη της επίσκεψης Μητσοτάκη στην Ικαρία και το γεύμα στο σπίτι του Χριστόδουλου Στεφανάδη, αντέτεινε ότι επί ΣΥΡΙΖΑ όταν όλα τα ΜΜΕ έπαιζαν εικόνες με τις διακοπές του πρώην πρωθυπουργού μετά την τραγωδία στο Μάτι, για την ΕΡΤ το γεγονός ήταν σαν να μην είχε συμβεί ποτέ.

Σε ότι αφορά στην κριτική για τη διαχείριση της κακοκαιρίας, είπε ότι η κυβέρνηση έδρασε προληπτικά με το κλείσιμο της Εθνικής Οδού και αναρωτήθηκε αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να εγκλωβιστούν άνθρωποι μέσα στα αυτοκίνητα τους.

«Ουδέποτε είπαμε ότι στην διαχείριση του χιονιά είμαστε απολύτως ικανοποιημένοι», είπε και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση προνόησε για να προστατευθούν ανθρώπινες ζωές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ