ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Εντός διμήνου η προκαταβολή σύνταξης στους δικαιούχους

Χατζηδάκης: Εντός διμήνου η προκαταβολή σύνταξης στους δικαιούχους
ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ/ ΙΝΤΙΜΕ

Μέσα σε ένα δίμηνο μπορεί να καταβληθεί η προκαταβολή της σύνταξης ανέφερε στη Βουλή ο Κωστής Χατζηδάκης, σημειώνοντας πως θα αφορά 100.000 - 105.000 πολίτες.

«Δεν κομπάζουμε, είναι μέτρο ανακούφισης», είπε, αναπτύσσοντας την τροπολογία για τις εκκρεμείς συντάξεις και πρόσθεσε πως επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η επιτάχυνση των διαδικασιών για την έκδοση προσωρινής αλλά και τελικής σύνταξης.

Ο υπουργός Εργασίας επεσήμανε δε, ότι δεν μπορεί το κράτος να συμπεριφέρεται με δεσποτικό και απάνθρωπο τρόπο και να ταλαιπωρεί τους πολίτες. «Θα είχα συνειδησιακό πρόβλημα αν δεν έπαιρναν το ποσό αυτό οι συνταξιούχοι για να κάνουν Πάσχα, το έχω πει στις υπηρεσίες, το λέω και στη Βουλή», είπε.

Για σαφή ομολογία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των εκκρεμών συντάξεων, έκανε λόγο η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου από τον ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας «αντίδωρο φτώχειας» το «έναντι σύνταξης».

Από πλευράς ΚΙΝΑΛ ο Μιχάλης Κατρίνης κάλεσε τον υπουργό Εργασίας να αποσαφηνίσει εάν στα εξαγγελθέντα μέτρα περιλαμβάνεται και η μετάθεση υποχρεώσεων από την εκκαθάριση του ΕΦΚΑ για τα έτη 2018 και 2019.

Ο Κωστής Χατζηδάκης απάντησε ότι δεν χρειάζεται νομοθετική παρέμβαση, καθώς το θέμα μπορεί να διευθετηθεί και με υπουργική απόφαση για τρίμηνη παράταση των ασφαλιστικών εισφορών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ