ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά: Ο κ. Μητσοτάκης νίπτει τας χείρας του για την χρεοκοπία του δήθεν επιτελικού του κράτους

Γεννηματά: Ο κ. Μητσοτάκης νίπτει τας χείρας του για την χρεοκοπία του δήθεν επιτελικού του κράτους
ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Η Φώφη Γεννηματά άσκησε δριμεία κριτική στον Κυριάκο Μητστοτάκη για τις δηλώσεις του σχετικά με την κακοκαιρία.

Στη δήλωσή της η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ανέφερε:

«Ο κ. Μητσοτάκης νίπτει τας χείρας του για την χρεοκοπία του δήθεν επιτελικού του κράτους. Δεν τόλμησε να αναλάβει τις ευθύνες που του ανήκουν και παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο για το πιγκ-πογκ ευθυνών που εκπορεύεται από τους Υπουργούς του. Ό,τι και να κάνουν, δεν μπορούν να κρύψουν την πραγματικότητα. Πλήρης αποτυχία. Η Πολιτική Προστασία, για μια ακόμη φορά, διακρίθηκε μόνο στο ρόλο του θλιβερού παρατηρητή, επιχειρώντας εκ των υστέρων να παραστήσει τον συντονιστή!Και απαντά με το γνωστό «οι άλλοι ήταν χειρότεροι».»

Η κυρία Γεννηματά προσέθεσε:

«Όμως, η πραγματικότητα δεν κρύβεται. 250.000 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα -και όχι μόνο- για ημέρες. Αυτό δεν μπορούν να το συσκοτίσουν, ούτε η πληρωμένη κυβερνητική προπαγάνδα από ορισμένα ΜΜΕ, ούτε οι υποσχέσεις για μικροπαροχές στους πολίτες. Οι πολίτες δεν εξαγοράζονται. Έχουν γνώση και κρίση και όταν έρθει η ώρα θα τους καταδικάσουν.»

Το επιτελικό κράτος απογυμνώθηκε

Στη Βουλή χτες ο Κώστας Σκανδαλίδης είχε υποστηρίξει ότι:

«Επί δύο μέρες κ. Υπουργέ, η πολιτική προστασία παρακολουθούσε τα προβλήματα χωρίς ουσιαστικά να παρεμβαίνει. Έκλεισαν την Εθνική Οδό και νόμιζαν ότι έκαναν το καθήκον τους. Μείναν χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ρεύμα, σε κάποιες περιοχές μάλιστα για 36 ώρες και πολλές χιλιάδες σπίτια χωρίς νερό για 12 ώρες. Αυτό λέγεται αποτυχία για κάτι που περιμένατε και δεν ετοιμαστήκατε. Και κανείς, κανένα μέσο μαζικής ενημέρωσης, καμία επικοινωνιακή καταιγίδα δε μπορεί να τη δικαιολογήσει.»

Ο κ. Σκανδαλίδης υπογράμμισε ότι:

«Το επιτελικό κράτος απογυμνώθηκε! Σας το είπα και χθες, ίσως με πιο σκληρά λόγια. Απογυμνώθηκε γιατί κυβερνά με ένα τρόπο που δεν ταιριάζει ούτε στην εποχή, ούτε στις ανάγκες αυτής της χώρας.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ