ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καυγάς Καραμανλή - Γιαννούλη στη Βουλή: Κριτική της αντιπολίτευσης για το κλείσιμο της Εθνικής

Καυγάς Καραμανλή - Γιαννούλη στη Βουλή: Κριτική της αντιπολίτευσης για το κλείσιμο της Εθνικής
INTIME/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η κόντρα κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κλείσιμο της εθνικής οδού λόγω της κακοκαιρίας. Ο Κώστας Καραμανλής κατά τη διάρκεια ενημέρωσης της Βουλής για θέματα αρμοδιότητάς του χαρακτήρισε πολύ σωστή την απόφαση, καθώς -όπως είπε- ελήφθη για να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές.

Θέλοντας να περάσει στην αντεπίθεση μετά τη σφοδρή κριτική που δέχεται η κυβέρνηση από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, καταλογίζοντάς της έλλειψη σχεδιασμού, ο κ. Καραμανλής ανέφερε πως η πολιτική ηγεσία έμαθε από το λάθος του 2017, όπου η εθνική οδός έμεινε ανοιχτή με έντονη κακοκαιρία, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν πολίτες.

«Κλείσατε ένα πεντακάθαρο δρόμο, δεν είχατε πει κουβέντα», ανέφερε από την πλευρά του ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, χαρακτηρίζοντας προσβλητική για τον υπουργό Υποδομών την απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να κλείσει την εθνική οδό. Ο κ. Παππάς κάλεσε ακόμη, την κυβέρνηση να ζητήσει συγγνώμη από το επιβατικό κοινό για τον τρόπο που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους οι δημόσιες συγκοινωνίες, με αφορμή και την έκρηξη σε λεωφορείο χθες στη Θεσσαλονίκη.

«Ζήσαμε πρωτόγνωρες καταστάσεις, υπήρξε πλήρης απουσία σχεδιασμού και οι πολίτες της χώρας έμειναν απροστάτευτοι», υποστήριξε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Χρήστος Γκόκας, ενώ από το ΚΚΕ ο Χρήστος Κατσώτης διερωτήθηκε ποιον υπηρέτησε ο κ. Χρυσοχοίδης με το κλείσιμο της εθνικής οδού.

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν σχόλιο του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών για την αποχώρηση του Νίκου Παππά, προκάλεσε την αντίδραση του Χρήστου Γιαννούλη από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κ. Καραμανλής: Αφήστε αυτά τα σόου στην ΕΡΤ 3 επί ΣΥΡΙΖΑ τα μάθατε...

Χ. Γιαννούλης: Εδώ είναι Κοινοβούλιο, δεν είναι Πρώτη Σερρών...

Γ . Βλάχος (Προεδρεύων): Γιατί το λέτε αυτό;

Κ. Καραμανλής: Είστε κωμικός, είπα τίποτα κακό;

Γ. Βλάχος: Δεν σας διέκοψε κανείς όσο μιλήσατε.. αφήστε τον υπουργό να ολοκληρώσει μια φράση.. λογοκρισία στον υπουργό κάνετε;

Χ. Γιαννούλης: Εκτίθεστε...

Γ. Βλάχος: Ασχοληθήκατε με τα δέντρα το ‘61. Αφήστε με να εκτίθεμαι..

ΔΗΜΟΦΙΛΗ