ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Πλησιάζουμε στο άνοιγμα των κτημάτων για εκδηλώσεις

Γεωργιάδης: Πλησιάζουμε στο άνοιγμα των κτημάτων για εκδηλώσεις
INTIME

Στην εκτίμηση ότι τον Μάιο θα μπορέσουν να ανοίξουν τα κτήματα για τη διοργάνωση εκδηλώσεων και εταιρίες «catering», προέβη ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του Βασίλη Οικονόμου από τη ΝΔ για τα μέτρα στήριξης του κλάδου της εστίασης λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων απέφυγε μεν να δώσει ημερομηνία, σημείωσε ωστόσο, πως όσο προχωρούν οι εμβολιασμοί «πλησιάζουμε στο άνοιγμα των κτημάτων».

«Αρχές Μαΐου θα είμαστε σε θέση να τα ανοίξουμε και ο κόσμος που θέλει να κάνει μια εκδήλωση να σπεύσει να κλείσει το ραντεβού του γιατί μετά δεν θα βρίσκει κανείς ημερομηνία», είπε και επεσήμανε πως «είμαστε στο τέλος μιας δύσκολης διαδρομής».

Ο κ. Γεωργιάδης αναγνώρισε πως ο κλάδος της εστίασης επλήγη πολύ από την πανδημία, ζήτησε συγγνώμη από τους επιχειρηματίες του κλάδου, καλώντας τους με τη σειρά του να αναγνωρίσουν πως η απόφαση να παραμείνουν κλειστές οι επιχειρήσεις δεν ελήφθη ελαφρά τη καρδία, αλλά -όπως είπε- επικράτησε το κριτήριο προάσπισης της δημόσιας υγείας.

Στα «παράπονα» που διατυπώνονται για το γεγονός ότι έλαβαν λιγότερα χρήματα από την «επιστρεπτέα προκαταβολή 5», εκτίμησε πως στην «επιστρεπτέα προκαταβολή 6» θα απορροφήσουν περισσότερα επειδή σε σχέση με το λιανεμπόριο δεν άνοιξαν. Έκανε ακόμη, γνωστό πως σε συνεργασία με την ΓΣΒΕΕ προετοιμάζεται καινούργιο πρόγραμμα αποκλειστικά για την εστίαση που θα αφορά και στην προμήθεια θερμαστρών εξωτερικών χώρων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ