ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καραμανλής: Εντός του 2021 δημοπρατείται η επέκταση της Λεωφόρου Κύμης

Καραμανλής: Εντός του 2021 δημοπρατείται η επέκταση της Λεωφόρου Κύμης
INTIME/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Μέσα στο επόμενο τρίμηνο ολοκληρώνονται οι μελέτες για την επέκταση της Λεωφόρου Κύμης και εντός του έτους το έργο δημοπρατείται ανέφερε στη Βουλή ο Κώστας Καραμανλής.

Επίσης διευκρίνισε ότι η διασύνδεση μέσω της Αττικής οδού, με την ΠΑΘΕ (κόμβος Καλυφτάκη), που αναβαθμίσει τη βόρεια Αθήνα, δεν θα έχει διόδια.

«Κάνουμε το έργο δημόσιο και τρέχουμε γρηγορότερα τα σχετικά ζητήματα», είπε απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου και συμπλήρωσε ότι το δημόσιο έργο, μήκους 3,8 χλμ., «εάν ήταν στην Αττική Οδό, ο παραχωρησιούχος θα έβαζε διόδια».

Σύμφωνα με τον Κώστα Καραμανλή θα καταβληθεί προσπάθεια χρηματοδότησης, με ένταξη του έργου στο Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ εμφανίστηκε καθησυχαστικός για το ενδεχόμενο να μην ευοδωθεί η προσπάθεια, επειδή οι κυκλοφοριακοί φόρτοι είναι τόσο μεγάλοι, λέγοντας πως δεν θα έχει πρόβλημα να ενταχθεί σε άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως η νέα Προγραμματική Περίοδος 2021-27.

«Εμείς δεν μπήκαμε στον πειρασμό να ανακοινώνουμε φαραωνικά έργα, χωρίς να έχουμε πάρει το πράσινο φως για να τα χρηματοδοτήσουμε», είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ