ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ηλιόπουλος: Εξοργιστική η μη παραίτηση Μενδώνη – Ευθύνη Μητσοτάκη η συγκάλυψη

Ηλιόπουλος: Εξοργιστική η μη παραίτηση Μενδώνη – Ευθύνη Μητσοτάκη η συγκάλυψη
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Σκληρό ήταν το σχόλιο του Νάσου Ηλιόπουλου για τη σημερινή συνέντευξη Τύπου της Λίνας Μενδώνη.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε συγκεκριμένα:

«Η σημερινή συνέντευξη της κ. Μενδώνη αποτελεί μνημείο πολιτικής δειλίας και απάτης. Με 20 μέρες καθυστέρηση ανακάλυψε ότι ο κ. Λιγνάδης “είναι επικίνδυνος” και πως την εξαπάτησε.

Το μόνο που περιμέναμε σήμερα από την κ. Μενδώνη ήταν η παραίτηση και η απολογία της για τη συγκάλυψη. Η παραίτησή της πλέον δεν είναι αρκετή. Η μη παραίτησή της όμως είναι εξοργιστική.»

Ο κ. Ηλιόπουλος υπογράμμισε:

«Η ευθύνη για την προσπάθεια συγκάλυψης βαραίνει στο ακέραιο τον κ. Μητσοτάκη, του οποίου προσωπική επιλογή ήταν ο κ. Λιγνάδης.»

Πολιτική ευθύνη - Η παρέμβαση Τσίπρα

Σε εκδήλωση που διοργάνωσε χτες ο ΣΥΡΙΖΑ με τον κόσμο του θεάτρου, ο Αλέξης Τσίπρας είχε πει σχετικά με την υπόθεση Λιγνάδη:

«Εγώ βγήκα και ζήτησα την παραίτησή της κ. Μενδώνη. Γιατί; Γιατί για δυο εβδομάδες συγκάλυψε αυτές τις καταγγελίες, τις κατηγορίες, μέχρι ο ίδιος ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου να παραιτηθεί.»

Ο κ. Τσίπρας προσέθεσε:

«Προσέξτε, όμως: είναι η πρώτη φορά που μια υπουργός αδειάζει τον κ. Μητσοτάκη. Βγήκε η κ. Μενδώνη μετά απ' όλο αυτόν τον κουρνιαχτό και μας είπε: “Εγώ τον γνώρισα τρεις μέρες πριν, δεν τον ήξερα”. Ποιος τον γνώριζε και ποιος τον έφερε αυτό τον άνθρωπο; Φορτώνει η κ. Μενδώνη τις ευθύνες στον κ. Μητσοτάκη. Αυτό κάνει ουσιαστικά και ενδεχομένως να είναι και αληθές.

Άρα, θα μου επιτρέψετε να πω ότι την ηθική και πολιτική ευθύνη της όποιας συγκάλυψης την έχει ο επιτελάρχης του επιτελικού κράτους και όχι η κ. Μενδώνη, για την οποία ορθώς καταγγέλλετε και λέτε ότι έχει κάνει χίλια δυο ατοπήματα στον χώρο του πολιτισμού και γι' αυτό τον λόγο πρέπει να παραιτηθεί.

Αλλά εγώ μιλάω έξω από τα δόντια και το λέω καθαρά. Θεωρώ όχι προβληματικό το ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε μια ανθρώπινη φιλική σχέση με τον κ. Λιγνάδη. Αυτό μπορεί να συμβεί στον καθένα από εμάς, να έχει μια φιλική σχέση με κάποιον και να μην γνωρίζει κρυφές πτυχές του εαυτού του.

Αυτό το οποίο εμένα με ξεπερνάει και θέλω να σας το δηλώσω, είναι ότι επί 20 μέρες τώρα, δεν βγαίνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός μπροστά να πει: “Φίλος μου, αλλά έως εδώ. Να τον κρίνει η δικαιοσύνη. Και ενθαρρύνω –εγώ ενθαρρύνω, ως ο πρώτος πολίτης της χώρας- όσοι έχετε κάτι να δηλώσετε στη δικαιοσύνη, να πάτε να τα δηλώσετε”. Και όχι αυτό το κλίμα του “και τι έκανε ο άνθρωπος και δεν έγινε τίποτε και πάμε παρακάτω”.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ