ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα Δημοκρατία: Τα έγγραφα αποκαλύπτουν τα τερατώδη ψέματα του κ. Τσίπρα

Νέα Δημοκρατία: Τα έγγραφα αποκαλύπτουν τα τερατώδη ψέματα του κ. Τσίπρα
INTIME

Ευθεία επίθεση στον αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την χθεσινή συνέντευξη που παραχώρησε, εξαπολύει σε ανακοίνωση του με τίτλο «Τα έγγραφα αποκαλύπτουν τα τερατώδη ψέματα και γελοιοποιούν τον κ. Τσίπρα», το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα αναφέρονται τα εξής:

«Από τον ποταμό ψεμάτων του κ. Τσίπρα, στη χθεσινοβραδυνή συνέντευξή του, σταχυολογούμε το πιο κραυγαλέο. "Τι ευφυής σύλληψη ήταν αυτή, πώς δεν το σκεφτήκαμε τόσα χρόνια να το κάνουμε κι εμείς; Όλες οι κυβερνήσεις μία έγνοια είχαν όλα τα χρόνια που ερχόταν ο χιονιάς, να μην αποκλειστούν άνθρωποι στα σπίτια τους και να μην κλείσουν οι βασικοί οδικοί άξονες, να κοπεί στη μέση η χώρα. Και ήρθε ο Χρυσοχοΐδης να κλείσει την Εθνική Οδό" είπε με το γνωστό καταγγελτικό ύφος.

Του επισυνάπτουμε λοιπόν την απόφαση της 8-1-2019 για προληπτικό κλείσιμο της Εθνικής Οδού, επί δικής του πρωθυπουργίας. Πιθανόν τότε να μην το είχε αντιληφθεί, όπως και πολλά άλλα. Δύο χρόνια μετά προφανώς κάποιος από τους συνεργάτες του θα του το είπε. Αλλά εκείνος επιμένει να το λέει ψευδόμενος διαρκώς και να αυτοεξευτελίζεται».

Η συνέντευξη Τσίπρα

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση και στο «επιτελικό κράτος» με αφορμή ιδίως την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τέσσερις περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς (TRT, ΙΟΝΙΑΝ TV, STAR Κεντρικής Ελλάδας, Κρήτη TV).

Αναφέρθηκε στον ΔΕΔΔΗΕ λέγοντας ότι «είναι μία υπηρεσία που έχει σήμερα περισσότερους επιτελάρχες από ό,τι εργαζομένους και τεχνικούς, καθώς δουλεύει κυρίως με εργολάβους. Αυτό που έκανε η ΝΔ ήταν να προετοιμάσει την ιδιωτικοποίησή του, ένα φιλέτο για όποιον το πάρει, και να δημιουργήσει 11 νέες θέσεις διευθυντών και γενικών διευθυντών με αύξηση στις αμοιβές τους από τις 5.000 ευρώ στα 14.000 χιλιάδες ευρώ. Στην ΔΕΗ επί ΣΥΡΙΖΑ ο επικεφαλής έπαιρνε 56.000 το χρόνο, η ΝΔ το πρώτο που έκανε ήταν να αυξήσει την αμοιβή στις 300.000 τον χρόνο».

Ο κ. Τσίπρας συμπέρανε: «Δεν είναι επιτελικό το κράτος ως προς τις ανάγκες του πολίτη, αλλά επιτελικό ως προς την εξυπηρέτηση των golden boys και γαλάζιων παιδιών που βρίσκουν θέσεις, χωρίς μέριμνα για τους πολίτες».

Τάχθηκε κατά της ιδιωτικοποίησης του ΔΕΔΔΗΕ λέγοντας ότι η ιδιωτικοποίηση δικτύων είναι ακραία επιλογή. Σημείωσε ότι από το Ταμείο Ανάκαμψης ο ΔΕΔΔΗΕ θα έχει σημαντική προίκα που θα την πάρει κάποιος ιδιώτης αντί πινακίου φακής. «Αυτό που σχεδιάζεται είπε είναι σκάνδαλο», είπε χαρακτηριστικά.
Αναφέρθηκε στο κλείσιμο της εθνικής οδού διερωτώμενος ειρωνικά: «Τι ευφυής σύλληψη ήταν αυτή; Γιατί τόσες κυβερνήσεις δεν το έκαναν τόσα χρόνια; Όλες οι κυβερνήσεις μία έγνοια είχαν, να μην αποκλειστούν άνθρωποι από τις κακοκαιρίες και να μην κοπεί στα δύο η Ελλάδα. Εξαιρετική η σύλληψη του κ. Χρυσοχοΐδη να την κόψει στα δύο από μόνος του».

«Μιλάμε για αστεία πράγματα. Είναι η πρώτη κυβέρνηση που το έκανε γιατί αισθάνεται ότι μπορεί, γιατί έχει την αλαζονεία και την πρωτοφανή στήριξη από αδρά χρηματοδοτούμενα μέσα ενημέρωσης. Έχει δώσει λιγότερα χρήματα για τις παθογένειες του κρατικού μηχανισμού και τις ανάγκες των πολιτών και περισσότερα για τους κεντρικούς τηλεοπτικούς σταθμούς και τα site».

Εκτεταμένη αναφορά έκανε στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος «σε μία στιγμή εξαλλοσύνης, για να μην πω παραφροσύνης, είπε ‘σκοτώσατε 100 ανθρώπους στο Μάτι’».

«Εκείνοι που απαρνιούνται τις ρίζες τους και την παράταξή τους, συνήθως γίνονται οι πιο σκληροί και φανατικοί για να επιβιώσουν στον καινούργιο χώρο τους, όπως ο κ. Χρυσοχοΐδης, που έχει γίνει μουτζαχεντίν του κ. Μητσοτάκη. Αυτό που είπε είναι πολιτικά αδιανόητο. Φανταστείτε να βγαίνει αυτός που κάθε φορά κυβερνά και να λέει για τον προκάτοχό του ‘εσείς τους σκοτώσατε’. Αυτό δεν είναι πολιτική, είναι κανιβαλισμός».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ