ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βόζενμπεργκ: Η Λίνα Μενδώνη οφείλει να παραιτηθεί

Βόζενμπεργκ: Η Λίνα Μενδώνη οφείλει να παραιτηθεί
ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME

Τη θέση ότι η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη οφείλει να παραιτηθεί εξέφρασε σε ραδιοφωνική της συνέντευξη η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ελίζα Βόζενμπεργκ, τονίζοντας ωστόσο παράλληλα πως δεν της επιρρίπτει ούτε απόπειρα συγκάλυψης, ούτε θεωρεί ότι γνώρισε εκ των προτέρων για τις κατηγορίες που βαραίνουν τον τέως καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη.

«Πρέπει να διευκολύνει τον πρωθυπουργό, διότι είναι ευθύνη της υπουργού η επιλογή των προσώπων» ανέφερε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6.

Τόνισε δε, πως ο πολιτισμός είναι η βιτρίνα της χώρας.

Η κ. Βόζενμπεργκ έστρεψε τα «πυρά» της και κατά της αντιπολίτευσης και όσων στοχοποιούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας πως είναι αδιανόητο να τολμούν με θρασύτητα να στρέφονται κατά του προσώπου του πρωθυπουργού.

«Ένας Κυριάκος Μητσοτάκης που αν μη τι άλλο κανένας δεν μπορεί να μην παραδεχθεί ότι είναι ένας άριστος οικογενειάρχης και πατέρας και σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να δεχθεί ότι υπάρχει κάποιος στην κυβερνητική δομή να κάνει αυτά τα αίσχη, δεν υπάρχει περίπτωση να γνώριζε, ούτε να φανταστεί κάτι τέτοιο» είπε η κ. Βόζενμπεργκ, υπερασπιζόμενη τον πρωθυπουργό.

Κλείνοντας, η ευρωβουλευτής της ΝΔ εξέφρασε την άποψη ότι το νομικό πλαίσιο στη χώρα μας για τους βιασμούς ανηλίκων είναι ήπιο και πρέπει να αυστηροποιηθεί.

«Το υπουργείο Δικαιοσύνης πρέπει να ξαναδεί το θέμα της παραγραφής» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ