ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πελώνη: Συμφωνεί ο κ. Τσίπρας με το hashtag #ΝΔ_ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ;

Πελώνη: Συμφωνεί ο κ. Τσίπρας με το hashtag #ΝΔ_ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ;
ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

«Ο κ. Λιγνάδης υπέβαλε την παραίτησή του στις 6 Φεβρουαρίου έγινε αμέσως δεκτή και η συνέχεια είναι γνωστή», απάντησε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη στην ερώτηση του CNN Greece εάν ζητήθηκε η παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη ή υπεβλήθη αυτοβούλως από τον τέως καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Κλιμακώνοντας την κυβερνητική αντεπίθεση, και ανακοινώνοντας την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού για τη διεξαγωγή συζήτησης στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών, για τα θέματα της επικαιρότητας με προεξέχον όπως είπε την ποιότητα του δημοσίου διαλόγου, η κα Πελώνη κάλεσε τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ να πάρει θέση αναφορικά με τον κατήφορο -όπως τον χαρακτήρισε- της χυδαιότητας:

«Η συζήτηση αυτή έχει νόημα και έχει νόημα να τοποθετηθεί ο κ. Τσίπρας και να πει αν αποκηρύσσει αυτά. Αν συμφωνεί με το hashtag νδ_παιδεραστές, και να τοποθετηθεί για όλα αυτά στη Βουλή...».

Όπως σημείωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος:

«Nα τοποθετηθούν και τα υπόλοιπα κόμματα, εάν αυτό είναι το επίπεδο του δημοσίου διαλόγου που θέλουμε. Εάν συμφωνεί με μια επάνοδο στον κατήφορο αυτό που θυμίζει αντιμνημονιακά χρόνια, κρεμάλες και συνολική ισοπέδωση και να αναλάβει την ευθύνη και όλα τα δημοκρατικά κόμματα αν έχουμε υποχρέωση να σηκώσουμε ένα τείχος και ένα ανάστημα σε αυτόν τον κατήφορο».

Νωρίτερα μάλιστα είχε καυτηριάσει σε αυστηρό τόνο τα διαμειβόμενα σε όλα τα επίπεδα με αφορμή την υπόθεση Λιγνάδη:

«Βρισκόμαστε σε μια ευαίσθητη κοινωνική στιγμή για πάρα πολλούς λόγους. Όπως θα έχετε διαπιστώσει εσείς, διαπιστώνουν και οι χρήστες του διαδικτύου, δυστυχώς η αντιπολίτευσης, μέρος της αντιπολίτευσης επιλέγει να σύρει στον βούρκο την πολιτική αντιπαράθεση. Είδαμε στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τις προηγούμενες ημέρες, και ειδικά το σαββατοκύριακο, να επιλέγουν τον κατήφορο της χυδαιότητας έναν οχετό μηνυμάτων από κουκουλοφόρους του διαδικτύου», ανέφερε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος.

Ερωτηθείσα εάν η υπουργός Πολιτισμού απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού, η κυρία Πελώνη αφού κράτησε αποστάσεις από τους χαρακτηρισμούς που η Λίνα Μενδώνη χρησιμοποίησε για τον Δημήτρη Λιγνάδη, στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, τονίζοντας:

«Ένας ατυχής επικοινωνιακός χειρισμός, όπως ήταν αυτός δεν συνιστά λόγο αποπομπής. Η κυβέρνηση στηρίζει την κυρία Μενδώνη. Η κα Μενδώνη είναι μια καλή υπουργός με σημαντικό έργο στο υπουργείο Πολιτισμού».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ