ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σφοδρή αντιπαράθεση για τον Κουφοντίνα στη Βουλή

Σφοδρή αντιπαράθεση για τον Κουφοντίνα στη Βουλή
INTME/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σφοδρή αντιπαράθεση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ πυροδοτεί η απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος μάλιστα φέρεται να ζήτησε από τους γιατρούς να του αφαιρέσουν τον ορό ενυδάτωσης.

Για συνειδητή πολιτική επιλογή και εκδικητική πράξη στο πρόσωπο του κρατουμένου, ο οποίος ζητά να εφαρμοστεί ο νόμος που ψήφισε η ΝΔ και να επιστρέψει στις φυλακές Κορυδαλλού, έκανε λόγο ο τέως Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, προκαλώντας την αντίδραση του Θανάση Πλεύρη από τη ΝΔ.

«Εμείς ερχόμαστε ως πληρεξούσιοι δικηγόροι των θυμάτων του Κουφοντίνα, εσείς ως συνήγοροι των τρομοκρατών», είπε προς τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ προκαλώντας νέο γύρο αντιπαράθεσης, καθώς με την φράση του αυτή αντέδρασαν τόσο ο Νίκος Βούτσης όσο ο Γιάννης Ραγκούσης, κατηγορώντας τον ότι επιχειρεί να διχάσει τη Βουλή.

«Ο μεγαλύτερος εγκληματίας στις ελληνικές φυλακές, θέλει να παραβιάσει τον νόμο η κυβέρνηση, θα μιλήσουμε σοβαρά; Όποιος κάνει απεργία πείνας για το που θα εκτίσει την ποινή του, θα είναι κυριαρχικό δικαίωμα; Κάθε μέρα κινδυνεύουμε από τους οπαδούς του Κουφοντίνα. Είμαστε αποφασισμένοι ότι κάθε μέρα που φεύγουμε από το σπίτι μας και φιλάμε τα παιδιά μας ότι οπαδοί του Κουφοντίνα μπορεί να μας σκοτώσουν . Εμείς ερχόμαστε ως πληρεξούσιοι δικηγόροι των θυμάτων του Κουφοντίνα, εσείς ως συνήγοροι των τρομοκρατών», είπε ο Θανάσης Πλεύρης.

«Θέλετε να χωρίσετε τη Βουλή και να κάνετε ξανά τη δίκη με τους δικούς σας όρους», είπε ο Νίκος Βούτσης με τον Θανάση Πλεύρη να επανέρχεται, λέγοντας ότι για ζητήματα βιαστών ο ΣΥΡΙΖΑ μείωσε τις ποινές της κάθειρξης.

«Ήταν επιλογή σας οι μικρότερες ποινές. Οι διορθώσεις του βιασμού πέρασαν μόνο από τις ψήφους της ΝΔ, το κάθε κόμμα κρίνεται και έχει αυστηρή πολιτική ευθύνη. Πολιτική ευθύνη δεν είναι μόνο μια ατυχής δήλωση υπουργού. Είναι και το τι ψηφίζει ο καθένας. Οι αλλαγές στον ποινικό κώδικα έχουν γίνει το ποινικό σας μητρώο. Να ζητήσετε συγγνώμη από στα θύματα γιατί οι θύτες θα έχουν μειωμένες ποινές», είπε ο Θανάσης Πλεύρης.

Ακροδεξιό λαϊκισμό στην παραληρηματική του εκδοχή καταλόγισε στον κ. Πλεύρη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση θέλει να μετατρέψει το κράτος Δικαίου σε κράτος Κουφοντίνα που δεν σέβεται το νόμο και την ανθρώπινη ζωή. Νωρίτερα, η Θεανώ Φωτίου από τον ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως "δεν μπορούμε να αφήσουμε τον Κουφοντίνα να πεθάνει".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ