Τηλεδιάσκεψη ηγετών ΕΕ - Μητσοτάκης: Πιστοποιητικό εμβολιασμού και αδειοδότηση νέων εμβολίων
Ανανεώθηκε:
Τηλεδιάσκεψη είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ηγέτες της ΕΕ για την αντιμετώπιση της πανδημίας στο πλαίσιο της προετοιμασίας της συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα τηλεδιάσκεψη, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 25ης και 26ης Φεβρουαρίου, με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, τον Πρωθυπουργό Αντόνιο Κόστα της Πορτογαλίας, η οποία έχει την εξάμηνη προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, την Καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και τον Πρωθυπουργό της Ιταλίας, Μάριο Ντράγκι.

Βασικό θέμα συζήτησης αποτέλεσε η αντιμετώπιση της πανδημίας και ο συντονισμός των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπό το φως των νεότερων εξελίξεων σε υγειονομικό επίπεδο και στο ζήτημα της διάθεσης εμβολίων.
Ο Πρωθυπουργός έθεσε εκ νέου στους συνομιλητές του την πρότασή του για καθιέρωση ενός ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού που, όταν τα επιδημιολογικά δεδομένα επιτρέψουν τη χαλάρωση των περιορισμών στις μετακινήσεις, θα διευκολύνει τα ασφαλή ταξίδια.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε επίσης τη σημασία της ταχείας αδειοδότησης νέων εμβολίων από τα αρμόδια κοινοτικά όργανα, πάντα με σεβασμό σε όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας αλλά δίχως γραφειοκρατικά κωλύματα.
Παράλληλα, οι ηγέτες αντάλλαξαν, προπαρασκευαστικά, απόψεις ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 25ης και 26ης Μαρτίου, για το θέμα της Τουρκίας.
Προϋπολογισμός Βρετανία: Φόρος στις τράπεζες για ενίσχυση των νοικοκυριών
21:23
Πιέσεις στο Ιράν για πυρηνικές παραχωρήσεις ενόψει προειδοποιήσεων για νέα επίθεση των ΗΠΑ
21:12
Μελόνι: «Ντροπιαστική» η απόφαση για την αποφυλάκιση ακτιβιστή που είχε συλληφθεί για τρομοκρατία
21:00
WSJ: Οι ΗΠΑ προειδοποιούν για νέα επίθεση στο Ιράν μετά τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου
20:47