Μητσοτάκης: Ανάγκη για σαφή και ξεκάθαρη συμφωνία με την Τουρκία
Την ανάγκη να υπάρξει μια σαφής και ξεκάθαρη συμφωνία με την Τουρκία η οποία όμως δεν θα γίνει εις βάρος των αρχών της Ένωσης, επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιγράφοντας με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα.
Εισερχόμενος στη συνεδρίαση της Συνόδου Κορυφής του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες πριν από λίγο ο κ. Μητσοτάκης τόνισε, πως δυστυχώς η κατάσταση στην Ελλάδα έχει επιδεινωθεί δραματικά τις τελευταίες 15 μέρες ως αποτέλεσμα της ανεύθυνης απόφασης συγκεκριμένων μελών να κλείσουν τα βόρεια σύνορα.
Ο Πρόεδρος της ΝΔ είπε πως περίπου 50 χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα σήμερα δημιουργώντας μια χωρίς προηγούμενο ανθρωπιστική κρίση και επεσήμανε, πως είναι απαραίτητο να ολοκληρωθεί η συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία το συντομότερο δυνατό, κάνοντας λόγο για μια συμφωνία που θα είναι λειτουργική και αποτελεσματική για να περιοριστεί η ροή μεταναστών και προσφύγων στο Αιγαίο.
«Είναι επίσης απαραίτητο να παραμείνει ενεργό το σχέδιο μετεγκατάστασης έτσι ώστε η Ελλάδα να μπορέσει να αντιμετωπίσει τον μεγάλο αριθμό των προσφύγων που έχουν μαζευτεί στην Ελλάδα τις τελευταίες 15 μέρες. Ένα είναι σίγουρο, όποια συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας δεν μπορεί να γίνει εις βάρος των βασικών αρχών της ΕΕ» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.
Χράντετς Κράλοβε - ΠAO 1-2: Στο 125' με πέναλτι του Ντέσερς οι «πράσινοι» στο Conference League
22:43
Δύο «στρατόπεδα» στην Ευρώπη για τον προϋπολογισμό - Οι «φειδωλοί» πιέζουν για περικοπές
22:30
Σεισμική δόνηση 5 ρίχτερ στο Θιβέτ - Αυξημένη η ανησυχία των Αρχών
22:19
Απίστευτος Καραλής στη Ζυρίχη: «Πέταξε» στα 6,20μ και έκανε νέο Πανελλήνιο ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ
22:09