ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πρεμιέρα» μάχης στη Βουλή για #metoo και Λιγνάδη: Η παρέμβαση Μητσοτάκη και ο κλοιός σε Τσίπρα

«Πρεμιέρα» μάχης στη Βουλή για #metoo και Λιγνάδη: Η παρέμβαση Μητσοτάκη και ο κλοιός σε Τσίπρα
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS

Στο θεσμικό... «τερέν»  της εθνικής αντιπροσωπείας, μεταφέρεται η πολιτική αντιπαράθεση με το ζοφερό περιεχόμενο της οποίας, όπως καταλογίζει η κυβέρνηση στην αξιωματική αντιπολίτευση σχεδόν να υποκαθιστά την ίδια την νοσηρή αφορμή της. Αυτή δεν είναι άλλη από τα δυσώδη φαινόμενα κακοποίησης που συγκλονίζουν τα τελευταία εικοσιτετράωρα τον χώρο του Θεάτρου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με ευκρινή τρόπο, θα εκπέμψει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να σταματήσει τον εκτροχιασμό του δημόσιου διαλόγου και να τον επαναφέρει στις ράγες της συνεννόησης που θα συμβάλουν στην επίλυση του προβλήματος. Επ’αφορμής της συζήτησης στην ολομέλεια κυρίαρχος στόχος είναι οι ξεκάθαρες θέσεις απέναντι στον διαδικτυακό βόρβορο, στον οποίο πρωτοστάτησαν στελέχη και υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ, κατευθύνοντας τις αήθεις τάσεις απευθείας στο πρόσωπο του πρωθυπουργού.

Με τη συζήτηση όμως θα σηματοδοτηθεί και η κυβερνητική αντεπίθεση για την περαιτέρω θωράκιση του θεσμικού πλαισίου. Ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για το οποίο θα κληθούν όλα τα κόμματα να επιδείξουν την πραγματική στόχευση τους, μακριά από «πλαστά διλήμματα» διχασμών.

Προσδιορίζοντας το κυβερνητικό στίγμα, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ήταν σαφής:

«Υπάρχει μια μερίδα, η οποία ακολουθώντας πολιτική ταυτοτήτων, έρχεται και καταδικάζει, στοχοποιεί, προβαίνει σε δολοφονίες χαρακτήρων με τρόπο που «η Μεταπολίτευση δεν έχει γνωρίσει», σημείωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Action24.

Συμπληρώνοντας μάλιστα την επιχειρηματολογία του, ο κ. Γεραπετρίτης σημείωσε: «Η ελληνική πολιτική σκηνή είχε ένα στοιχείο μερικού διχασμού, αν μη τι άλλο όμως υπήρχε μια κρίσιμη παραδοχή, ότι δεν είναι δυνατόν να υπονομεύουμε την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Φοβούμαι ότι έχουμε φθάσει στο επίπεδο πλέον να μην υπάρχει ούτε το τελευταίο αυτό ανάχωμα», ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού.

Γεραπετρίτης: Ο ΣΥΡΙΖΑ αγκαλιάζει την ρητορική μίσους

Στη συζήτηση θα καταστεί για ακόμη μια φορά σαφής η στήριξη στο πρόσωπο της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη. Διάσταση την οποία φρόντισε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός να αναδείξει μέσα και από τις προτροπές που απηύθυνε κατά την χθεσινή τηλεδιάσκεψη του Υπουργικού Συμβουλίου:

«Είμαστε ένα συλλογικό όργανο και πάντα στεκόμαστε ο ένας στον άλλο στα δύσκολα. Κατά καιρούς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στοχοποιήσει διάφορους υπουργούς κι έχει ζητήσει την παραίτηση των μισών μελών του Υπουργικού Συμβουλίου. Σημείωσε δε, χαρακτηριστικά: «θυμηθείτε πόσους από εσάς έχει βοηθήσει η Λίνα Μενδώνη στην προώθηση σημαντικών ζητημάτων λύνοντας θέματα συναρμοδιοτήτων», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σημειώνεται επίσης ότι 56 επιφανείς προσωπικότητες της Τέχνης και του Πολιτισμού με κοινό κείμενό τους εξέφρασαν την στήριξή τους στη Λίνα Μενδώνη:

«Με την πολιτική της Υπουργού Λίνας Μενδώνη μπορεί ο καθένας μας να συμφωνεί ή να διαφωνεί. Κανένας, όμως, δεν μπορεί να αμφισβητήσει την επιστημονική της επάρκεια, τις δεκαετίες που υπηρετεί τον Πολιτισμό, το έργο της και το προσωπικό της ήθος. Αυτή τη στιγμή είναι ουσιώδους σημασίας να αφεθεί η Δικαιοσύνη να επιτελέσει το έργο της και παράλληλα ο κόσμος του Πολιτισμού ενωμένος να εργαστεί για μια νέα θεσμική θωράκιση απέναντι σε αυτά τα νοσηρά φαινόμενα», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ