ΠΟΛΙΤΙΚΗ

#metoo - Γεννηματά σε Μητσοτάκη: Φέρετε στο ακέραιο την ευθύνη για τον διορισμό του Λιγνάδη

#metoo - Γεννηματά σε Μητσοτάκη: Φέρετε στο ακέραιο την ευθύνη για τον διορισμό του Λιγνάδη
INTIME NEWS

Δριμύτατη κριτική εναντίον της κυβέρνησης αλλά και προσωπικά κατά του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, εξαπέλυσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, με αφορμή τη συζήτηση που διεξάγεται στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για το κίνημα #metoo και την ποιότητα του δημοσίου πολιτικού διαλόγου.

Η κυρία Γεννηματά, αναφερόμενη στην υπόθεση Λιγνάδη, υπογράμμισε ότι η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, φέρει ευθύνη για την υπόθεση Λιγνάδη, ακόμη κι αν παραπλανήθηκε και διερωτήθηκε για ποιους λόγους ο πρωθυπουργός εξακολουθεί να την καλύπτει.

Ωστόσο, επέμεινε ότι «ακέραια ευθύνη γι' αυτή την κατάσταση φέρει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης», σημειώνοντας ότι «ο φερόμενος ως θύτης των σεξουαλικών επιθέσεων διορίστηκε με πολιτική ευθύνη στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου».

«Καμία ανοχή, καμία συγκάλυψη, καμία απόκρυψη και κανένας συμψηφισμός. Όλα στο φως», πρόσθεσε η κυρία Γεννηματά.

Η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. θεώρησε το πολιτικό σκέλος στην υπόθεση Λιγνάδη ως σύμπτωμα του επιτελικού κράτους και με αυτή την αφορμή εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον κ. Μητσοτάκη και τον τρόπο που λειτούργησε στην διαχείριση της πανδημίας τους εμβολιασμούς και τη πρόσφατη κακοκαιρία. Υποστήριξε συγκεκριμένα ότι ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε την σημερινή συζήτηση για να βγει από το πολιτικό στρίμωγμα των ημερών.

«Αν θέλετε ένα θετικό παράδειγμα δεν έχετε παρά να ξαναδείτε την πετυχημένη διαχείριση που έγινε από το ΠΑΣΟΚ το 1999 στην μεγαλύτερη καταστροφή στην Αττική, στους σεισμούς. Η πραγματική τραγωδία βρίσκεται στην έμπνευση και κατασκευή της υδροκέφαλης επιτελικής φούσκας. Συγκεντρωτισμός και ανικανότητα πάνε χέρι χέρι. Οι πολίτες καλούνται να πιστέψουν στις προσωπικές ικανότητες του πρωθυπουργού όταν υπάρχουν επιτυχίες. Στις αποτυχίες πάλι, πρέπει να πιστέψουν στη συνέργεια παραγόντων που η πολιτική δεν μπορεί να αντιμετωπίσει», ανέφερε η κ. Γεννηματά.

Η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. σημείωσε ότι «ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται μακριά από την αγωνία της κοινωνίας, μακριά από το μαρτύριο χιλιάδων εργαζομένων» και πρόσθεσε:

«Ένας γαλάζιος ΣΥΡΙΖΑ ξεπροβάλλει καθημερινά μέσα από το Μέγαρο Μαξίμου».

Παράλληλα, χαρακτήρισε «άθλιο, καταδικαστέο και ανόητο το hashtag #ΝΔ Παιδεραστές από τα γνωστά "πιστόλια" του ΣΥΡΙΖΑ».

Για το κίνημα #metoo: Σπάει το πέπλο της σιωπής

Αναφερόμενη στο κίνημα #metoo, η κυρία Γεννηματά τόνισε ότι «πρέπει να μείνει ελεύθερο και ακηδεμόνευτο».

Κατηγόρησε δε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για «άθλια πολιτική εκμετάλλευση του κινήματος» και των όσων αυτό πρεσβεύει.

«Δεν θα σας επιτρέψουμε να θάψετε το ζήτημα κάτω από τόνους πολιτικής λάσπης. Δεν χρειαζόμαστε και εδώ διχασμό που περιφρονεί την ουσία του προβλήματος, υποτιμά το δράμα των θυμάτων και των οικογενειών τους και αποτρέπει να ανοίξουν και άλλα κλειστά στόματα», υπογράμμισε η Φώφη Γεννηματά.

Τόνισε ότι η αντιπαράθεση του Πρωθυπουργού με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι το τελευταίο που χρειάζεται η Δημοκρατία στη χώρα και ο πολιτικός διάλογος. Τους κατηγόρησε πως μιλούν «για ποιότητα λόγου και Δημοκρατίας, εσείς που πολεμήσατε την παράταξή μας χωρίς ηθικούς κανόνες στην περίοδο της κρίσης.

Εσείς οι δυο είστε υπεύθυνοι για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα». Συμπλήρωσε πως η κυβέρνηση βρίσκει «πρόθυμους συμμάχους στην αξιωματική αντιπολίτευση. Δεν είναι η πρώτη φορά.

Ο ένας μοιάζει όλο και περισσότερο στον άλλο. Σύμμαχοι σε μια αδιέξοδη αντιπαράθεση, με κενό βιογραφικό μεταρρυθμίσεων, κοινή αντίληψη για το ρόλο του κράτους και το ήθος εξουσίας», ανέφερε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής απευθυνόμενη στους κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα.

Αναφερόμενη στα ζητήματα που έθεσε ο πρωθυπουργός για την ποιότητα του δημόσιου πολιτικού διαλόγο, είπε απευθυνόμενη στον ίδιο: «Κύριε Μητσοτάκη, δεν νομιμοποιείστε να μιλάτε για ποιότητα του πολιτικού διαλόγου, όταν εσείς πρώτος τον υπονομεύετε».

Κατέληξε με τον ισχυρισμό ότι η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει ακριβώς το ίδιο μοτίβο καθεστωτικής συμπεριφοράς, της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, «που καταδικάστηκε από τον ελληνικό λαό και για αυτό το λόγο και εσάς σας ψήφισε γιατί περίμενε να δει κάτι διαφορετικό, αλλά βλέπει μία από τα ίδια», είπε και κατέληξε λέγοντας: «Σε αυτές τις καθεστωτικές πρακτικές θα μας βρείτε δυναμικά απέναντι. Με όλες μας τις δυνάμεις».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ