ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δευτερολογία Τσίπρα: Κ. Μητσοτάκη δεν κάνατε στοιχειώδη αυτοκριτική

Δευτερολογία Τσίπρα: Κ. Μητσοτάκη δεν κάνατε στοιχειώδη αυτοκριτική
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Στη δευτερολογία του στη συζήτηση στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι δεν έκανε στοιχειώδη αυτοκριτική.

Είπε χαρακτηριστικά: Ο: Κ. Μητσοτάκη μας είπατε ότι είστε περήφανος που το κίνημα του #metoo ξεκίνησε επί των ημερών σας. Ούτε στη δευτερολογία σας αναλάβατε καμιά ευθύνη. Μας κατηγορήσατε ότι δεν μπήκαμε στην ουσία των ζητημάτων. Για εσάς το ζήτημα είναι το διαδίκτυο. Αναμφίβολα το διαδίκτυο έχει μια αρνητική πλευρά. Αλλά μια σειρά από μεγάλα θέματα όπως το Σκόιλ Ελικίκου, βγήκαν από το διαδίκτυο και όχι από τα ΜΜΕ.

Ο κ. Τσίπρας προσέθεσε ότι: Δεν θα σας απαντήσω εγώ γιατί δεν αποπέμπετε την κ. Μενδώνη. Εσάς αφορά το ερώτημα γιατί δεν την αποπέμπετε όχι την αντιπολίτευση. Στις 6 Φεβρουαρίου η κ. Μενδώνη έλεγε ότι δεν υπάρχουν επώνυμες καταγγελίες ενώ είχε γίνει η καταγγελία του Νίκου Σ. Υπενθυμίζω ότι στις 8/2 ο δικηγόρος του Νικου Σ, είχε πάει στον εισαγγελέα.

Ποιοι ήταν αυτοί που έπεισε για την αθωότητά του ο κ. Λιγνάδης; Μήπως δεν αποπέμπετε γιατί η κ. Μενδώνη θα πει ότι όλοι οι χειρισμοί ήταν δικοί σας.

Η ποιότητα του πολιτικού λόγου

Αναφερόμενος στην ποιότητα του πολιτικού λόγου, ο κ. Τσίπρας είπε στον πρωθυπουργό: Εδώ και μια εβδομάδα δεν έχετε καταδικάσει τον κ. Χρυσοχοΐδη που είπε την αθλιότητα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάψει 100 ανθρώπους στο Μάτι. Η κ. Αγαπηδάκη που είναι δίπλα σας, έγραφε ότι είμαι εγκληματικά ανήθικος. Κ. Μητσοτάκη φέρατε το Μακελειό στη Βουλή, λέγοντας την αθλιότητα ότι ο πατέρας μου έκανε δουλειές με τη χούντα.

Οι ποινικοί κώδικες

Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε το εξής σχόλιο για του Ποινικούς Κώδικες:

Θέλω να κλείσω λέγοντας δύο λόγια με το ζήτημα των Κωδίκων. Ανακοινώσατε Κώδικα Δεοντολογίας και καλά κάνατε. Αλλά αν δεν αναληφθεί πρώτα η πολιτική ευθύνη, δεν έχουν νόημα οι Κώδικες. Σταματήστε τον ποινικό λαϊκισμό με τον νέο ποινικό κώδικα. Παλιότερα είχαμε ονομαστικά μεγαλύτερες ποινές, αλλά ο εκτιόμενος χρόνος ήταν μικρότερος. Τώρα συμβαίνει το αντίστροφο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ