ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καραμανλής για Μενδώνη: Σπάνια βλέπουμε πολιτικό που να περιορίζεται στα έργα

Καραμανλής για Μενδώνη: Σπάνια βλέπουμε πολιτικό που να περιορίζεται στα έργα
Photo Collage via INTIME NEWS / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Την ανοιχτή στήριξη του στην υπουργό Πολιτισμού, απέναντι σε όσους επιχειρούν να σπιλώσουν τον πρωθυπουργό, μετατρέποντας σε οχήματα λάσπης, λάθη της Λίνας Μενδώνη,  εξέφρασε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κώστας Καραμανλής.

Μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση των Διαρκών Επιτροπών, Παραγωγής - Εμπορίου και Εξωτερικών Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, ο κ. Καραμανλής τόνισε εμφατικά:

«Και εγώ ως υπουργός Υποδομών έχω συνεργαστεί μαζί της άψογα, τόσο στα ζητήματα του μετρό Θεσσαλονίκης και σε άλλα πολλά ζητήματα, όπως είμαι σίγουρος, το έχει πει και ο υπουργός Ανάπτυξης, ο κύριος Γεωργιάδης στα δικά του ζητήματα και πολύ σύντομα το έργο της αυτό θα ξεδιπλωθεί τόσο στην Εθνική Πινακοθήκη, όσο και στο πολύ σημαντικό έργο που κάνει στο Τατόι».

Όπως σημείωσε ο κ. Καραμανλής: «Λάθη προφανώς γίνονται και είναι ανθρώπινο, δεν μπορεί να γίνονται τα οχήματα εκτόξευσης λάσπης».

Ο υπουργός Υποδομών, μάλιστα, υπερθεμάτισε για το στίγμα της κας Μενδώνη στην γαλάζια διακυβέρνηση:

«Εμείς είμαστε, όπως έχουμε πει πολλές φορές η παράταξη του μέτρου, η παράταξη του ορθολογισμού, αγκαλιάζουμε και ανθρώπους εκτός κομματικής ταυτότητας, όπως είναι άλλωστε και η Υπουργός Πολιτισμού η κυρία Λίνα Μενδώνη, η οποία θα σας έλεγα ότι τηρεί σταθερά τις βασικές πολιτικές γραμμές της παράταξης και της Κυβέρνησης και είναι εμφανές θα έλεγα το έργο της. Θα σας έλεγα μάλιστα ότι σπάνια βλέπουμε Υπουργό ή πολίτικο, που να μην περιορίζεται στην εύκολη δημοσιότητα, αλλά στα έργα».

Αναφερόμενος στο κλίμα που «περιβάλλει» τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις του τελευταίου διαστήματος, ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε σε αιχμηρό τόνο:

«Σίγουρα για να μην ξεχάσουμε τα θύματα σε αυτή την ιστορία, να πούμε ότι όλο αυτό το όργιο φημών δεν βοηθάει στην απόδοση δικαιοσύνης, στα θύματα τέτοιων ενεργειών, που βρίσκουν επιτέλους το σθένος να βγουν και να μιλήσουν. Αυτό ήταν μια σύντομη αναφορά, γιατί νομίζω ότι καλό είναι και η δική μας επιτροπή να μην είναι εντελώς αποκομμένη από τα πραγματικά γεγονότα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ