ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καραμανλής: Δεν τίθεται θέμα αποζημίωσης του παραχωρησιούχου

Καραμανλής: Δεν τίθεται θέμα αποζημίωσης του παραχωρησιούχου
INTIME/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Δεν προβλέπεται θέμα αποζημίωσης και ο παραχωρησιούχος δεν μπορεί να θέσει ζήτημα απώλειας εσόδων για τον οδικό άξονα από τη στιγμή που έκλεισε για λόγους ασφαλείας η Νέα Οδός, ανέφερε στη Βουλή ο Κώστας Καραμανλής.

Στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του Βασίλη Βιλιάρδου από την Ελληνική Λύση για το κλείσιμο της εθνικής οδού στην πρόσφατη κακοκαιρία, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών επεσήμανε πως ο παραχωρησιούχος δεν δύναται να προβεί και δεν έχει προβεί σε αίτημα αποζημίωσης. Σημείωσε ότι η απόφαση να κλείσει η εθνική οδός δεν ελήφθη λόγω αδυναμίας του παραχωρησιούχου να παραμείνει ανοιχτή, αλλά για να αποφευχθούν ατυχήματα από ενδεχόμενη αδυναμία των οδηγών λόγω των επικίνδυνων συνθηκών. Θύμισε δε, την εμπειρία του 2017, οπότε και έμεινε ανοιχτός ο δρόμος, αλλά δίπλωσαν νταλίκες και εγκλωβίστηκαν για πολλές ώρες χιλιάδες οδηγοί.

Ο Κώστας Καραμανλής αναφέρθηκε ακόμη, στο θεσμικό πλαίσιο που ψηφίστηκε επί ημερών της σημερινής κυβέρνησης για την διαδικασία κυρώσεων για πράξεις ή παραλείψεις, καθώς μέχρι τον Δεκέμβριο του 2019 δεν προβλέπονταν τίποτα.

Υπογράμμισε ακόμη, ότι πριν από την κακοκαιρία οι εταιρείες παραχώρησης που είναι στην αρμοδιότητα τους η λειτουργία και συντήρηση οδικών ήταν σε ετοιμότητα και από τους ελέγχους διαπιστώθηκε ότι πληρούσαν τις προδιαγραφές για να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ