ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναστασιάδης: Ελπίδα ότι θα ξεπεραστούν τα εμπόδια και θα υπάρξει συμβιβασμός

Αναστασιάδης: Ελπίδα ότι θα ξεπεραστούν τα εμπόδια και θα υπάρξει συμβιβασμός
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Την ελπίδα ότι τα εμπόδια θα ξεπεραστούν και θα υπάρξει συμβιβασμός στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, εξέφρασε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, προσερχόμενος στη Σύνοδο του ΕΛΚ.

“Yπάρχουν εμπόδια, αλλά ελπίζω ότι στη διάρκεια των συζητήσεων που θα γίνουν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα υπάρξει συμβιβασμός”, δήλωσε ο κ. Αναστασιάδης από τις Βρυξέλλες και τόνισε ότι η Κύπρος δεν είναι το εμπόδιο.
Επιπλέον, επανέλαβε πως η Λευκωσία από την αρχή έθεσε την προϋπόθεση ότι κάθε υποψήφια χώρα πρέπει να υλοποιήσει τις δικές της υποχρεώσεις.

“Είναι φανερό ότι δυστυχώς, ως τώρα, η Τουρκία δεν έχει υλοποιήσει τις υποχρεώσεις της, σύμφωνα με το Πρωτόκολλο της Άγκυρας και το Διαπραγματευτικό Πλαίσιο” σημείωσε και πρόσθεσε ότι “ίσως να υπάρξουν εναλλακτικές οι οποίες να μας δώσουν διέξοδο”. “Θα πρέπει να περιμένετε ως αύριο” κατέληξε ο κ. Αναστασιάδης, μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Νωρίτερα, σε συνέντευξή του στο Euronews ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ερωτηθείς αν θα ασκήσει βέτο σε οποιαδήποτε συμφωνία δεν λαμβάνει υπόψη τις ανησυχίες της Κύπρου, δήλωσε: "Φυσικά. Όσο η Τουρκία δεν τηρεί τις υποχρεώσεις της, δεν έχουμε άλλη επιλογή". “Η Τουρκία πρέπει να ανοίξει τα λιμάνια της και τα αεροδρόμιά της για τα κυπριακά πλοία και αεροπλάνα και να εξομαλύνει τις σχέσεις της με την Κύπρο, κάτι που δεν κάνει”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ