ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση Prorata: Η ΝΔ προηγείται έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Prorata: Η ΝΔ προηγείται έναντι του ΣΥΡΙΖΑ
INTIME NEWS / ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ

Κλείσιμο της «ψαλίδας» ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται στα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που διενήργησε η εταιρεία Prorata, η οποία δόθηκε το Σάββατο στη δημοσιότητα για λογαριασμό της «Εφημερίδας των Συντακτών».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 33% στην πρόθεση ψήφου, έναντι ποσοστού 24% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ήτοι μια διαφορά εννέα ποσοστιαίων μονάδων.

Στην τρίτη θέση, ελαφρώς ενισχυμένο, εμφανίζεται το Κίνημα Αλλαγής με 5,5% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 4,5%, το ΜέΡΑ25 με 3,5% και τελευταία η Ελληνική Λύση με 2,5%.

Σημειώνεται ότι οι αναποφάσιστοι ψηφοφόροι, οι οποίοι, μαζί με όσους απάντησαν ότι θα ρίξουν λευκό, άκυρο ή δεν θα ψηφίσουν, δημιουργούν άθροισμα της τάξης του 21%.

Ως προς την καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί το προβάδισμα με 41% έναντι 27% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ κανέναν από τους δύο δεν θεωρεί κατάλληλο το 31% των ερωτηθέντων.

Στο ερώτημα «πώς αξιολογείτε τη μέχρι στιγμής διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση;» το 55% των πολιτών απαντά αρνητικά (σίγουρα αρνητικά το 35% και μάλλον αρνητικά το 20%), ενώ μόνο το 44% έχει διαμορφώσει θετική άποψη για τους κυβερνητικούς χειρισμούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ