ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το επικοινωνιακό restart μετά την παραίτηση Ταραντίλη

Το επικοινωνιακό restart μετά την παραίτηση Ταραντίλη
ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Την επαύριον της αποχώρησης του Χρήστου Ταραντίλη, θέση μπροστά στην αίθουσα ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, παίρνει η τελούσα χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου Αριστοτελία Πελώνη.

Σε επίπεδο σημειολογίας, όπως υποδείκνυαν πηγές στο CNN Greece, η κα Πελώνη φαίνεται ότι χτίζει μια μικρή παράδοση.

Για ακόμη μια φορά στο καθιερωμένο ραντεβού της Δευτέρας, αναλαμβάνει τα ηνία της κυβερνητικής επικοινωνίας, και μάλιστα σε ένα φορτισμένο, πολιτικά, φόντο.

Το ίδιο είχε συμβεί και την επομένη του ταξιδιού του πρωθυπουργού στην Ικαρία, καθώς επίσης την περασμένη Δευτέρα όταν και φούντωνε η πολιτική αντιπαράθεση για την υπόθεση Λιγνάδη.

Αναλαμβάνοντας βέβαια κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους αρκετές, ειδικές αποστολές, στο μέτωπο της κυβερνητικής επικοινωνίας.

Όπως επίσης από τις ίδιες πηγές ενημέρωσης υπογραμμίζεται ο μόνιμος ρόλος της στην τακτική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για τους εμβολιασμούς.

Η σταθερή μετάδοση από κυβερνητικές πηγές του μηνύματος ότι η παραίτηση του Χρήστου Ταραντίλη από τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου δεν ενείχε στοιχεία αιφνιδιασμού, καθώς ο βουλευτής επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας είχε γνωστοποιήσει από καιρού για τις προθέσεις του, «κουμπώνει» με την προετοιμασία που η ίδια - κατά πληροφορίες- έκανε τα τελευταία εικοσιτετράωρα για το briefing και αυτής της Δευτέρας.

Το ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι εάν θα υπάρξουν νέες αλλαγές ή και προσθήκες στα χέρια που κρατάνε την… μπαγκέτα της κυβερνητικής επικοινωνίας.

Είναι ξεκάθαρο, πάντως, ότι η πολυετής προϋπηρεσία, στην «απέναντι όχθη», δηλαδή στα έδρανα των πολιτικών συντακτών αλλά και η διαδρομή της από τον Ιανουάριο του 2020 όταν και ανέλαβε καθήκοντα κυβερνητικής εκπροσώπου, συγκεντρώνουν στο πρόσωπο της Αριστοτελίας Πελώνη, τα στοιχεία που δεν ενέχουν ρίσκα, που η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να πάρει στον τομέα της επικοινωνίας, και της δίνουν το προβάδισμα για να συνεχίσει σε αυτήν την θέση.

Η παραίτηση Ταραντίλη

Στην περίπτωση του τέως, πλέον κυβερνητικού εκπροσώπου, η κυβέρνηση θεωρεί ότι οι ρητές και επαναλαμβανόμενες δηλώσεις του Χρήστου Ταραντίλη δεν χρήζουν, με δεδομένη τη φύση των λόγων που τον οδήγησαν στην έξοδο από την κυβέρνηση, άλλης εξειδίκευσης.

«Επαναλαμβάνω κατηγορηματικά ότι θέλησα να παραιτηθώ από τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου αποκλειστικά για οικογενειακούς λόγους. Παρακαλώ όλους να σεβαστούν τους λόγους αυτούς.

Είναι καλό κάποτε όλοι να αντιληφθούμε ότι η πολιτική δράση εξελίσσεται ταυτόχρονα και παράλληλα με την οικογενειακή μας ζωή. Και συχνά, οι δυσκολίες στο ένα πεδίο επηρεάζουν δυσμενώς το άλλο», ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Ταραντίλης.

Ωστόσο, η πολιτική συνέχεια και κυρίως η πολιτική σύνδεση, η οποία είναι σαφές ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θέλει να προσδώσει στην αποχώρηση του βουλευτή επικρατείας, θα τύχει και της ανάλογης αντιμετώπισης, αρχής γενομένης από το σημερινό briefing.

Σε κάθε περίπτωση η παραίτηση Ταραντίλη δεν αιφνιδίασε, όπως επισήμαιναν από την πρώτη στιγμή προς το CNN Greece κυβερνητικές πηγές, αλλά δεν παραγνωρίζεται το πολιτικό αποτύπωμα μιας τέτοιας αποχώρησης.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ