ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πελώνη στο CNN Greece για Κουφοντίνα: Να σταματήσει την απεργία πείνας και να ασκήσει τα ένδικα μέσα

Πελώνη στο CNN Greece για Κουφοντίνα: Να σταματήσει την απεργία πείνας και να ασκήσει τα ένδικα μέσα
ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Αμετακίνητη είναι η κυβέρνηση στο ζήτημα της απεργίας πείνας του καταδικασμένου δολοφόνου της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη» Δημήτρη Κουφοντίνα: «Θα μπορούσε εάν θεωρεί ότι αδικείται από την πολιτεία να σταματήσει την απεργία πείνας και προφανώς να ασκήσει τα ένδικα μέσα που βρίσκονται στη διάθεσή του» τόνισε στο CNN Greece, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Όπως προανέφερε, ερωτηθείσα για το πως σκοπεύει η κυβέρνηση να αποσυμπιέσει την ένταση σε διαφορετικούς τομείς αλλά και να αντιμετωπίσει τον πολιτικό κίνδυνο - όπως διαβλέπεται από ορισμένους - που δημιουργείται από αυτήν την κατάσταση, η κα Πελώνη ήταν ξεκάθαρη: η απεργία πείνας είναι ένα μέσο που οι ίδιος ο πολυϊσοβίτης έχει επιλέξει προκειμένου να πιέσει την πολιτεία για να κάνει δεκτό το αίτημά του. Θα επαναλάβω ότι ουδέποτε προσέφυγε στη δικαιοσύνη παρότι η έννομη τάξη του δίνει αυτή τη δυνατότητα», ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή της κας Πελώνη.

Για τις αιτιάσεις της πλευράς Κουφοντίνα, ότι έχει παραβιαστεί ο νόμος δια της μη μεταγωγής του στον Κορυδαλλό, η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε:

«…Ο Κορυδαλλός με τον νέο νόμο είναι κατάστημα τύπου κράτησης, δηλαδή κρατούνται υπόδικοι και καταδικασθέντες, για ελαφριά εγκλήματα, δεν είναι τύπου Β, όπως το κατάστημα όπου βρίσκεται ο Κουφοντίνας, υψίστης ασφαλείας».

Συμπλήρωσε δε:

«Επίσης, όπως γνωρίζετε, υπάρχει έγγραφο των φυλακών και σχετικό έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής, νωρίτερα με οδηγία για αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού και για λόγους αποσυμφόρησης, προς όλους τους εισαγγελικούς λειτουργούς της χώρας, μέσω του Αρείου Πάγου να μην στέλνουν φυλακιστήρια στον Κορυδαλλό. Αυτή τη στιγμή το κατάστημα αποσυμφορείται, έχουν ήδη μεταφερθεί εκτός περισσότεροι από χίλιοι βαρυποινίτες και δεν έχει μεταφερθεί εκεί κανένας».

Αντικρούοντας τις κατηγορίες εναντίον της κυβέρνησης, ότι ταυτίζει την υποστήριξη σε Κουφοντίνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, η κα Πελώνη ανέφερε δηκτικά:

«Θα διερωτηθώ απλώς εάν όλοι όσοι υποστηρίζουν η πολιτεία να υποκύψει, υποστηρίζουν ότι πρέπει να συναλλάσσεται και με άλλους καταδίκους στο μέλλον», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ