ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σεισμός Ελασσόνα – Βορίδης στο CNN Greece: Σε ετοιμότητα όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες

Σεισμός Ελασσόνα – Βορίδης στο CNN Greece: Σε ετοιμότητα όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες
ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Σε ετοιμότητα βρίσκονται όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να υλοποιηθούν με ταχύτητα οι οδηγίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και να αντιμετωπιστούν έγκαιρα και αποτελεσματικά οι άμεσες ανάγκες των πληγέντων από τον Εγκέλαδο, όπως δήλωσε στο CNN Greece o υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Όπως τόνισε ο ίδιος, από την πρώτη στιγμή του σεισμού επικοινώνησε με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, τους δημάρχους και τους τοπικούς βουλευτές για να ενημερωθεί για την κατάσταση.

«Προέρχεται από γνωστό ρήγμα»

Μιλώντας στο CNN Greece, o σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος έκανε λόγο για μια ισχυρή δόνηση, που προέρχεται από γνωστό ρήγμα.

«Ο σεισμός ήταν πολύ δυνατός, ήταν επιφανειακός και προέρχεται από πολύ γνωστό ρήγμα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 10 χλμ. δυτικά της πόλης του Τυρνάβου, στην Λάρισα. Ήταν επιφανειακός και γι' αυτό τον λόγο έγινε αισθητός και σε αρκετές περιοχές στην Αττική. Εγώ για παράδειγμα που ζω στην Αγία Παρασκευή τον κατάλαβα» τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Τι λέει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο

Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 7,8χλμ -κάτι που επεξηγεί και γιατί έγινε αισθητός σε τόσες πολλές περιοχές.

Το επίκεντρο της δόνησης υπολογίζεται 16χλμ νότια της Ελασσόνας.

Η δόνηση έγινε αισθητή στη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα αλλά ακόμη και την Αττική.

Η μετασεισμική δραστηριότητα στην περιοχή είναι έντονη, με τη μεγαλύτερη μέχρι στιγμής δόνηση να υπολογίζεται στα 5 Ρίχτερ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ