ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα σφοδρή κόντρα Γεωργιάδη - Τσακαλώτου για Κουφοντίνα και δηλώσεις Δρίτσα

Νέα σφοδρή κόντρα Γεωργιάδη - Τσακαλώτου για Κουφοντίνα και δηλώσεις Δρίτσα
INTIME

Νέο γύρο σφοδρής αντιπαράθεσης προκάλεσε στη Βουλή η υπόθεση Κουφοντίνα και οι δηλώσεις του Θοδωρή Δρίτσα με τον Άδωνι Γεωργιάδη να τον αποκαλεί «κακομαθημένο παλιόπαιδο» και απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης για τη στάση της κυβέρνησης να υπογραμμίζει πως κανείς δεν θέλει να πεθάνει ο Κουφοντίνας. «Δεν δέχομαι επ' ουδενί ότι οπαδοί μας θέλουν να πεθάνει ο Κουφοντίνας», ανέφερε επί λέξει.

Ο υπουργός Ανάπτυξης απαντώντας στη συνήγορό του Ιωάννα Κούρτοβικ που αποκάλεσε ύβρη τον χαρακτηρισμό «δολοφόνος», είπε πως ο καταδισμένος εκτελεστής της 17 Νοέμβρη «είναι δολοφόνος», ενώ έστειλε μήνυμα στο ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου Λαμίας να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να σώσουν τη ζωή του.

«Προσωπική μου εκτίμηση είναι πως ο Κουφοντίνας δεν θα πεθάνει, ο γιατροί είναι εκεί για να σώσουν τη ζωή του, είναι υποχρεωμένοι και δεν είναι βασανιστήριο η υποχρεωτική σίτιση», είπε από το βήμα της Βουλής και συμπλήρωσε πως δεν πρόκειται να έχει ειδική μεταχείριση.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στο πανό που κρατούσαν νέοι στη χθεσινή διαδήλωση «γεννηθήκαμε 17Ν» και το σύνθημα «όταν οι αντάρτες κατέβουν στην Αθήνα τότε η πλατεία Συντάγματος θα λέγεται πλατεία Κουφοντίνα», λέγοντας πως «όταν η μαγκιά δεν θα είναι δωρεάν τότε η πλατεία Συντάγματος θα λέγεται πλατεία Αξαρλιάν». Στην παρέμβασή του, επιτέθηκε στον Ευκλείδη Τσακαλώτο για παρερμηνεία των δηλώσεων της Ντόρας Μπακογιάννη και χαρακτήρισε «ανατριχιαστική» και «μεγάλο σφάλμα» τη δήλωση Δρίτσα που δεν ξεπερνιέται -όπως είπε- με μια ανασκευή.

«Το 2015, επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ, έκανε απεργία πείνας να μην πάει στις φυλακές Κορυδαλλού κι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υποχώρησε, άλλαξαν μετά τους νόμους, πήγε στις αγροτικές φυλακές και πέρασε ζάχαρη, του κάνατε όλα τα χατίρια, εμείς δεν νομοθετούμε για τον Κουφοντίνα, αλλά για όλους», είπε προς τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Έχετε την ευκαιρία να βάλετε ένα τέλος», είπε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος και πρόσθεσε πως ενδεχόμενος θάνατος του Δημήτρη Κουφοντίνα δεν είναι καλό για τη δημοκρατία και για κανέναν. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αναφερόμενος στις δηλώσεις Δρίτσα είπε ότι έδωσε διευκρινίσεις και πως δεν μπορεί να ακούγεται η άποψη ότι ο Θοδωρής Δρίτσας χαϊδεύει τα αυτιά της 17 Νοέμβρη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ