ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επικοινωνία Μητσοτάκη - Αλ Σίσι για ενεργειακά και Ανατολική Μεσόγειο

Επικοινωνία Μητσοτάκη - Αλ Σίσι για ενεργειακά και Ανατολική Μεσόγειο
ΓτΠ/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε απόψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι. Στο επίκεντρο της συνομιλίες βρέθηκε η στενή διμερείς συνεργασία στα θέματα ενέργειας και Ανατολικής Μεσογείου.

Ο εκπρόσωπος της αιγυπτιακής προεδρίας δήλωσε ότι ο πρόεδρος Αλ Σίσι και ο Έλληνας πρωθυπουργός συζήτησαν για τις στενές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών σε διάφορους τομείς, ιδίως τη συνεργασία στον τομέα της ενέργειας και της Ανατολικής Μεσογείου.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε την επιθυμία του να ανταλλάξει απόψεις με τον Αιγύπτιο πρόεδρο για περιφερειακά θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Τόνισε τη σημασία του αμοιβαίου συντονισμού ιδίως στον τομέα της ενέργειας και της Ανατολικής Μεσογείου, με τρόπο που θα συμβάλει στην επίτευξη των στόχων προς το συμφέρον των δύο φιλικών λαών σε διμερές επίπεδο ή στο πλαίσιο της τριμερούς συνεργασίας Αιγύπτου, Ελλάδας και Κύπρου.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Αλ Σίσι επιβεβαίωσε τις ισχυρές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και την υπερηφάνεια της Αιγύπτου για το επίπεδο συνεργασίας που έχει με την Ελλάδα. Ο Αιγύπτιος πρόεδρος πρόσθεσε ότι οι σχέσεις διμερούς συνεργασίας προωθούνται υπό το φως των κοινών θέσεων και συμφερόντων μεταξύ των δύο χωρών σε περιφερειακό επίπεδο.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος Αλ Σίσι τόνισε τη φιλοδοξία της Αιγύπτου να προωθήσει διάφορες πτυχές αυτής της εποικοδομητικής συνεργασίας, ιδίως σε τομείς όπως η οικονομία, η ασφάλεια και το στρατιωτικό πεδίο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ