ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πυρά» Γεννηματά για την πανδημία: Εξαγγελίες απίστευτης προχειρότητας

«Πυρά» Γεννηματά για την πανδημία: Εξαγγελίες απίστευτης προχειρότητας
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας και τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά κάνοντας λόγο για «εξαγγελίες απίστευτης προχειρότητας και έξυπνα μέτρα που ομολογούν αποτυχία».

Παρεμβαίνοντας στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις δημόσιες συμβάσεις, η επικεφαλης του ΚΙΝΑΛ ανέφερε πως «η κυβέρνηση επιμένει σε λύσεις μπαλώματα με ημίμετρα πανικού και πολιτική ακορντεόν, εξαγγελίες προχειρότητας και ελαφρότητας» είπε και σχολίασε με αρκετή δόση ειρωνείας πως πλέον «πρέπει να στέλνουμε SMA με GPS και χρονόμετρο».

Καταλόγισε στην κυβέρνηση έλλειμμα σχεδιασμού, σημειώνοντας πως το τρίτο κύμα είναι εκτός ελέγχου κι η Ελλάδα είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη διάρκεια καραντίνας και την ίδια ώρα η κυβέρνηση κινείται όπως και στην περίπτωση της Θεσσαλονίκης, χωρίς κανένα σχέδιο για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγεία. Επανέλαβε τη θέση του ΚΙΝΑΛ για επίταξη ιδιωτικών ΜΕΘ, τονίζοντας ότι οι ασθενείς με σοβαρές ασθένειες έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους, καθώς σοβαρά χειρουργεία οδηγούνται σε αναβολή.

«Αυτοσχεδιασμός και ημίμετρα παντού», είπε και εκτίμησε πως ο δρόμος είναι μακρύς από τη στιγμή που δεν έχει κάνει μεγάλο τμήμα των ήδη εμβολιασμένων τη δεύτερη δόση. Ζήτησε διαφάνεια στην εμβολιαστική διαδικασία, χαρακτηρίζοντας απεχθείς και προσβλητικές τους εκτός σειράς εμβολιασμούς γαλάζιων στελεχών και κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει ο εμβολιασμός για τις ευπαθείς ομάδες (καρκινοπαθείς, διαβητικούς κλπ.)... Το κράτος δεν είναι λάφυρο του κόμματος της ΝΔ και η Δικαιοσύνη πρέπει να παρεμβαίνει άμεσα και όχι επιλεκτικά» είπε και ζήτησε να γίνει συζήτηση στη Βουλή για ένα εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ