ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πελώνη στο CNN Greece: Μεμονωμένα τα φαινόμενα παρατυπιών στους εμβολιασμούς - Όλα διερευντώνται

Πελώνη στο CNN Greece: Μεμονωμένα τα φαινόμενα παρατυπιών στους εμβολιασμούς - Όλα διερευντώνται
ΙΝΤΙΜΕ

Αυστηρή προειδοποίηση, απευθύνει μέσω του CNN Greece, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, σε ότι αφορά στην προστασία του αδιάβλητου χαρακτήρα στην σειρά προτεραιότητας των εμβολιασμών.

Την ημέρα που η χώρα μας έσπασε το φράγμα του ενός εκατομμυρίου εμβολιασμών, η κα Πελώνη ξεκαθαρίζει ότι τα μεμονωμένα φαινόμενα, διερευνώνται και η διαδικασία είναι υπό την άγρυπνη παρακολούθηση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας:

«Δεν έχω αριθμό να σας δώσω. Αυτό που έχω να σας πω με αφορμή και το σημερινό σπάσιμο του 1 εκατομμυρίου εμβολιασμών, ότι είναι μια διαδικασία που λειτουργεί υποδειγματικά και με βάση την προτεραιοποίηση. Μεμονωμένα φαινόμενα που έχουν παρουσιαστεί προφανώς διερευνώνται. Θυμίζω ότι όλη τη διαδικασία από την αρχή, από τη μεταφορά τη διανομή, την αποθήκευση και την τήρηση βεβαίως της διαδικασίας, όπου γίνονται εμβολιασμοί, βεβαίως έχει αναλάβει η Εθνική Αρχή Διαφάνειας.»

Όπως τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος: «Βεβαίως όλα τα περιστατικά διερευνώνται και υπάρχουν οι προβλεπόμενες ποινές και κυρώσεις. Και βεβαίως όσοι παραβιάζουν τη λίστα προτεραιοποίησης, θα τους κρίνει και η κοινωνία την ώρα που αναμένουμε σε λίγο να μπουν και οι ευπαθείς ομάδες του πολύ υψηλού κινδύνου, στη διαδικασία των εμβολιασμών».

"Πράσινο φως" στην AstraZeneca

Σημειώνεται ότι με βάση τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα αναμένεται η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών να εγκρίνει το εμβόλιο της AstraZeneca για τις ηλικίες 65 και άνω και στην Ελλάδα. Θετικό είναι και το γεγονός ότι τον Απρίλιο αναμένονται αυξημένες παραδόσεις εμβολίων, καθώς η εταιρεία Pfizer, επιβεβαίωσε ότι οι παραδόσεις για τον επόμενο μήνα θα ξεπεράσουν το 1.000.000 δόσεις.

Το μήνυμα Μητσοτάκη

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί ο πρωθυπουργός ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Πατησίων που λειτουργεί ως εμβολιαστικό Κέντρο και αφού διαπίστωσε την άριστη λειτουργία του και ευχαρίστησε το προσωπικό για τις υπηρεσίες που προσφέρει, ανέφερε στη δήλωσή του:

«Στη χώρα μας η διαδικασία προχωρά οργανωμένα και πιο γρήγορα από τα πιο πολλά ευρωπαϊκά κράτη. Γι’ αυτό και τα εμπιστεύονται ολοένα και περισσότερο οι συμπολίτες μας. Σήμερα, ξεπερνάμε τον συμβολικό αριθμό του ενός εκατομμυρίου δόσεων. Που σημαίνει ότι κάθε εβδομάδα που περνά, χτίζουμε το τείχος ανοσίας που θα μας επιτρέψει να αφήσουμε πίσω αυτή την περιπέτεια».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ