ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κίνημα Αλλαγής κατά Σταϊκούρα: Πανηγυρίζει ενώ η οικονομία είχε απώλεια 15 δισ. ευρώ το 2020

Κίνημα Αλλαγής κατά Σταϊκούρα: Πανηγυρίζει ενώ η οικονομία είχε απώλεια 15 δισ. ευρώ το 2020
INTIME NEWS

Δριμύτατη κριτική εναντίον του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, ασκεί την Παρασκευή το Κίνημα Αλλαγής, με αφορμή τις δηλώσεις του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, η οποία παρουσίασε ύφεση 8,2% το 2020.

«“Πανηγυρίζει” ο κ. Σταϊκούρας υποστηρίζοντας ότι πήγε καλά η Ελληνική Οικονομία την ώρα που το 2020 είχε απώλεια 15 δισ. ευρώ στο ΑΕΠ της και ενώ ήδη από τον πρώτο μήνα του 2021 έχουμε σοβαρές αποκλίσεις του Προϋπολογισμού. Το έλλειμμα διαμορφώθηκε περίπου μισό δισεκατομμύριο πάνω από το στόχο, με τις απώλειες φορολογικών εσόδων στα 326 εκατ. ευρώ», υπογραμμίζει το ΚΙΝ.ΑΛ. σε ανακοίνωσή του.

Και προσθέτει: «Είχαμε επισημάνει από την έναρξη της πανδημίας ότι η πολιτική του “βλέποντας και κάνοντας” έχει πολύ σοβαρές συνέπειες στην οικονομία. Αν είχαν υιοθετήσει τις προτάσεις μας για γενναία και στοχευμένα μέτρα, είναι σίγουρο ότι η κατάσταση για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις θα ήταν πολύ καλύτερη».

«Ας μας εξηγήσει ο κ. Σταϊκούρας το παράδοξο ότι όπως ισχυρίζεται η Ελλάδα το 2020 πήρε μέτρα που είναι μεγαλύτερα από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο ,αλλά παρόλα αυτά αντιμετωπίζει από τις μεγαλύτερες υφέσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Επιτέλους πρέπει να καταλάβει η Κυβέρνηση ότι η αλλαγή πορείας το 2021 είναι επιτακτική».

«Το Κίνημα Αλλαγής έχει καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση για την έξοδο από την κρίση μέσα και από την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και απαιτεί να συζητηθεί στη Βουλή. Η Κυβέρνηση κωφεύει και δεν τηρεί ούτε τα προσχήματα. Οι κλειστές επιχειρήσεις, οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι σε αναστολή με μειωμένα εισοδήματα και η κοινωνία που δοκιμάζεται δεν μπορούν να περιμένουν», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ