ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρακόπουλος για σεισμόπληκτους: Θετικό ότι έφτασαν τα πρώτα τροχόσπιτα, αναμένονται και οικίσκοι

Χαρακόπουλος για σεισμόπληκτους: Θετικό ότι έφτασαν τα πρώτα τροχόσπιτα, αναμένονται και οικίσκοι

Την ανάγκη επίλυσης του φλέγοντος ζητήματος της στέγασης των σεισμόπληκτων της Θεσσαλίας επεσήμανε ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ο οποίος μαζί με τον υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή επισκέφθηκαν χωριά που δέχθηκαν το χτύπημα του Εγκέλαδου.

Ο υπουργός Υποδομών διαπίστωσε το μέγεθος του προβλήματος και πληροφορήθηκε από τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων, αλλά και τους κατοίκους την όλη κατάσταση.

«Είναι θετικό ότι ήδη έχουν φτάσει τα πρώτα τροχόσπιτα και αναμένονται άμεσα οικίσκοι με την ολοκλήρωση της διαμόρφωσης του χώρου που θα φιλοξενηθούν από τους οικείους δήμους», επεσήμανε ο βουλευτής Λαρίσης της ΝΔ, εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα ότι τόσο η άμεση αρωγή των 600 ευρώ στους σεισμόπληκτους, όσο και η επιδότηση 6.000 ευρώ για την αγορά οικοσκευής θα διατεθεί με διαδικασίες φαστ τρακ.

Ταυτόχρονα, επεσήμανε ότι στους πληγέντες θα χορηγηθεί επιδότηση ενοικίου έως 500 ευρώ τον μήνα για το επόμενο εξάμηνο, μέχρι να λυθεί το πρόβλημα στέγασης, ακόμη και αν φιλοξενούνται.

«Οι αποφάσεις για την στεγαστική συνδρομή έως 800 ευρώ το τ.μ. για την ανέγερση νέων κατοικιών ή αντίστοιχη για την επισκευή θα δώσουν οριστική λύση στο πρόβλημα στέγασης για τους κατοίκους», ανέφερε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στα χωριά Δαμάσι Τυρνάβου, Μεσοχώρι, Αμούρι και Βλαχογιάννη Ελασσόνας.

Δεν παρέλειψε ακόμη, να εξάρει το ζήλο και την αποτελεσματικότητα των κλιμακίων της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών που εργάζονται εντατικά για την καταγραφή των ζημιών, καθώς έχουν ήδη γίνει 2.500 καταγραφές και αυτοψίες σε κτήρια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ