ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης: Η ελληνική κοινωνία δεν πρέπει να παραδοθεί στα κηρύγματα διχασμού

Γεραπετρίτης: Η ελληνική κοινωνία δεν πρέπει να παραδοθεί στα κηρύγματα διχασμού
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Τη θέση ότι η ελληνική κοινωνία δεν πρέπει να παραδοθεί στα κηρύγματα διχασμού και μισαλλοδοξίας εξέφρασε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, κάνοντας παράλληλα λόγο για «κηρύγματα μίσους από νεοαγανακτισμένους».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε πως η κυβέρνηση καταδικάζει τα φαινόμενα βίας από όπου και αν προέρχονται αλλά δεν δέχεται ότι «η βία φέρνει βία».
Και αυτό, όπως είπε, επειδή αυτό αποτελεί το τέλειο άλλοθι για τον διχασμό.

Μάλιστα, υποστήριξε πως είναι εντελώς διαφορετικό αυτό που είδαμε χθες με την επίθεση κατά του αστυνομικού, που θα μπορούσε να στοιχίσει τη ζωή του, και του περιστατικού της Κυριακής στη Νέα Σμύρνη.

Ωστόσο, τόνισε ότι και το περιστατικό αστυνομικής βίας στη Νέα Σμύρνη διερευνάται από την πρώτη στιγμή και θα αποδοθούν ευθύνες.

Την ίδια ώρα, ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε πως υπάρχουν κομμάτια της κοινωνίας και της πολιτικής που επενδύουν πάνω στην αγανάκτηση πολιτών και μάλιστα την καλλιεργούν.

Εξήγησε δε, πως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλα αυτά συμβαίνουν σε μια περίοδο που αντιμετωπίζουμε μια μεγάλη υγειονομική κρίση αλλά κάποια κομμάτια και συλλογικότητες κάνουν καλέσματα, θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Κλείνοντας ο κ. Γεραπετρίτης, είπε ότι υπάρχει ένας πολιτικός εναγκαλισμός με φαινόμενα που παράγουν βία, όπως είναι η στήριξη στον Δημήτρη Κουφοντίνα και η κάλυψη παράνομων καταλήψεων όπως αυτή στο ΑΠΘ, κατονομάζοντας την αξιωματική αντιπολίτευση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ