ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Hurriyet: Στις 15 - 16 Μαρτίου στην Αθήνα συνεχίζονται οι διερευνητικές επαφές

Hurriyet: Στις 15 - 16 Μαρτίου στην Αθήνα συνεχίζονται οι διερευνητικές επαφές

Στις 15 και 16 Μαρτίου στην Αθήνα θα συνεχιστούν οι διερευνητικές επαφές Ελλάδας και Τουρκίας μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ. Τις πληροφορίες αυτές δεν έχει σχολιάσει προς το παρόν το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η τουρκική Hurriyet, Αθήνα και Άγκυρα κατέληξαν σε συμφωνία όχι μόνο για τις ημερομηνίες διεξαγωγής των διερευνητικών συνομιλιών αλλά και για διαβουλεύσεις σε πολιτικό επίπεδο μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών. Σύμφωνα πάντα με τη Hurriyet, στις συνεδριάσεις θα προεδρεύουν οι αναπληρωτές υπουργοί Εξωτερικών.

Το προηγούμενο διάστημα η Ελλάδα είχε προτείνει ημερομηνίες στην Τουρκία για τη νέα συνάντηση στο πλαίσιο του 62ου γύρου των διερευνητικών επαφών, ωστόσο η τουρκική πλευρά δεν είχε απαντήσει.

Ο Νίκος Δένδιας είχε αφήσει σαφείς αιχμές για παρελκυστική τακτική της Άγκυρας, η οποία επιπλέον είχε προχωρήσει σε προκλήσεις όπως η έκδοση παράτυπων Navtex και η επιθετική ρητορική.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα και Τουρκία κάθισαν ξανά στο ίδιο τραπέζι στις 25 Ιανουαρίου 2021 -ύστερα από πέντε χρόνια- σε μία συνάντηση που ήταν περισσότερο αναγνωριστική.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ