ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα στη Βουλή για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη και την εκκένωση του ΑΠΘ

Κόντρα στη Βουλή για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη και την εκκένωση του ΑΠΘ
INTIME NEWS

Μαίνεται η πολιτική αντιπαράθεση για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη με τον άγριο ξυλοδαρμό του πολίτη την περασμένη Κυριακή και τον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού δύο ημέρες αργότερα.

Στην Ολομέλεια της Βουλής όπου συζητείται νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης αφού ανέφερε πως δεν υπάρχει καμία ανοχή σε περιστατικά αστυνομικής βίας, επέκρινε κόμματα της αντιπολίτευσης ότι βλέπουν με συμπάθεια τις απαράδεκτες εικόνες εν ώρα πανδημίας και μίλησε για απόπειρα κατάλυσης του κράτους δικαίου.

«Πού το πάτε; Μας γυρίζετε στις δεκαετίες του ’50 και του ‘60», ανέφερε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Συρμαλένιος, ενώ από το ΚΙΝΑΛ ο Ανδρέας Λοβέρδος υποστήριξε ότι η φράση «η βία οδηγεί σε βία» είναι απαράδεκτη γιατί αλληλονομιμοποιεί τη βία και δεν βοηθάει τη χώρα.

Για κλίμα αστυνομοκρατίας και επίδειξη πυγμής εκ μέρους της κυβέρνησης έκανε λόγο η Διαμάντω Μανωλάκου, η οποία αναφέρθηκε και στην εκκένωση του ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη.

«Τα πανεπιστήμια είναι πάνω από έναν χρόνο κλειστά κι αυτό που ζητούν οι φοιτητές είναι να γίνουν πάλι φοιτητές και εσείς απαντάτε με βία και καταστολή, το κλίμα τρομοκρατίας δεν θα περάσει», είπε και ζήτησε να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι προσαχθέντες.

Συγκρουσιακή χαρακτήρισε την τοποθέτηση του Κώστα Καραγκούνη ο Βασίλης Βιλιάρδος από την Ελληνική Λύση, ενώ από το ΜέΡΑ 25, Κρίτων Αρσένης και Κλέων Γρηγοριάδης κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι με τις πράξεις της οδηγεί σε εθνικό διχασμό. Ο Κλέων Γρηγοριάδης ισχυρίστηκε ότι ο πρωθυπουργός φέρει την ευθύνη για τον τραυματισμό τόσο του πολίτη όσο και των αστυνομικών και υποστήριξε ότι έτσι όπως πάει η κατάσταση μια μέρα «θα κυβερνάει τη χώρα μας μια νέα Χρυσή Αυγή με ένα λιγότερο επιβαρυμένο όνομα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ