ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας: «Η αστυνομική βία και τρομοκρατία δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό»

Κουτσούμπας: «Η αστυνομική βία και τρομοκρατία δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό»
ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ/ INTIME

Απέρριψε ο Δημήτρης Κουτσούμπας ότι ο ξυλοδαρμός του πολίτη από αστυνομικές δυνάμεις την περασμένη Κυριακή, στη Νέα Σμύρνη αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό και επέκρινε την κυβέρνηση ότι καλλιεργεί ένα άρρωστο και επικίνδυνο κλίμα φόβου.

«Η αστυνομική βια και τρομοκρατία δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό», είπε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής και συμπλήρωσε πως όσα συνέβησαν στη Νέα Σμύρνη αποτελούν «πρόβες για αυτά που έρχονται, με σενάρια που έχει γράψει η κυβέρνηση με τους αντιλαϊκούς νόμους που ψηφίζει».

Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα ευθύνες φέρουν και τα δύο κόμματα, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, καθώς -όπως είπε- η ένταση της καταστολής έχει και την υπογραφή της προηγούμενης κυβέρνησης που όχι μόνο δεν κατήργησε τα ΜΑΤ, αλλά έβγαλε και τις αύρες στους δρόμους.

Μίλησε για κοκορομαχίες των δύο κομμάτων και επιτέθηκε στον πρωθυπουργό που επιλέγει αύριο να απαντήσει μόνον στον Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για βολικό αντίπαλο. «Επιλέγετε την κοκορομαχία, τα κοκοράκια πάντα παράγουν θέαμα για το κοινό», είπε και εκτίμησε πως και τα δύο κόμματα θα λογοδοτήσουν πολιτικά.

«Κατηγορείτε το λαό για την αύξηση των κρουσμάτων, αλλά η ευθύνη είναι δική σας», είπε προς τα κυβερνητικά έδρανα αναφορικά με την πανδημία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ